Natuurlijke Behandelingen voor bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis is een ernstige psychische aandoening gekenmerkt door episoden van manie en extreme dieptepunten of depressie. Er zijn verschillende gradaties van de ziekte, maar patiënten vaak over klassieke symptomen van depressie (verlengde verdriet, wanhoop, vermoeidheid en stemmingswisselingen) tezamen met perioden van euforie. En terwijl de artsen vaak medicijnen voorschrijven om een ​​bipolaire stoornis te beheersen, zijn er manieren om de symptomen te behandelen natuurlijk.

Talk Therapy

Talk therapie is een effectieve natuurlijke behandeling voor een bipolaire stoornis. Bepaalde factoren kunnen een bipolaire episode triggeren, zoals onvoldoende slaap, drugsmisbruik, overconsumptie van alcohol, ziekte, teleurstellingen en zorgen. Spreken met een professional is nuttig omdat de patiënt zijn symptomen kunnen volgen en identificeren van factoren in zijn leven dat stemmingswisselingen veroorzaken, waardoor het afweren van toekomstige afleveringen.
Samen met één-op-één therapie, groep en familie therapie sessies zijn nuttig voor het verbinden met lotgenoten en verbeteren van de relaties met familieleden.

Natuurlijke supplementen

Een verscheidenheid van natuurlijke kruiden en supplementen zijn beschikbaar voor bipolaire en andere stemmingen stoornissen te behandelen, hoewel u met uw arts overleggen voordat het starten van een behandelplan.
Supplementen gedacht om effectief te zijn onder meer vitamine B-complex (een tekort kan manie en depressie veroorzaken), St. Janskruid en omega-3 vetzuren. St. Janskruid kan de stemming van de patiënt binnen enkele dagen verbeteren, hoewel deze aanvulling wordt verondersteld om de effectiviteit van bepaalde voorgeschreven medicijnen verminderen. Omega-3 (visolie) is het meest effectief in combinatie met andere supplementen.

Fysieke Activiteit

Als u lijdt aan een bipolaire stoornis vaststelling van een oefening routine kan uw stemming en conditie te verbeteren. Bipolaire stoornis ontstaat door een onevenwicht van de hersenen chemische stoffen --- namelijk serotonine en dopamine --- en regelmatige activiteit brengt deze twee plezier hormonen, die stress te verlichten, te bevorderen rust en reguleren stemming.
Oefening voor minstens 30 minuten per dag, doet de lage en hoge impact trainingen, zoals aerobics, joggen, wandelen, zwemmen, fietsen en sporten.