Natuurlijke behandeling voor keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening die rode bultjes op armen en dijen creëert. Het wordt veroorzaakt door een opbouw van keratine dat haarzakjes klompen. Het resultaat zijn bultjes op de huid die rood zijn, opgevoed en roze rond het hobbelige terrein. Het is een erfelijke aandoening die veel met een ernstig droge huid beïnvloedt. Gelukkig zijn er vele behandelingen die Keratosis pilaris kunnen afschaffen.

Vermijd Hot Water

Er is een misvatting dat warm water poriën te openen en schoon uit de keratine opbouw onder de huid; maar dit is gewoon niet waar. Een poging om de huid met water schoon te maken bij een brandwonden-hete temperatuur zal alleen wakkeren de huid, versterken de roodheid en pijn veroorzaken. Probeer in plaats daarvan het nemen van een bad of een douche in een matige tot lauw water. Probeer het baden in de coolste water mogelijk als dit kan helpen verlichten jeuk en ontsteking te verminderen.

Exfoliëren

Er zijn bepaalde producten die ideaal zijn voor het scrubben van de huid met keratosis pilaris zijn. Kijk naar het etiket en vind exfoliators dat alpha hydroxy, glycolzuur en / of ureum zuren bevatten. Deze helpen de huid hobbels verminderen en ontstoppen van de haarfollikels. Deze zuren helpen bij het schoonmaken van de keratine en verzachten de geïrriteerde huid. Havermout-gebaseerde producten zijn ook bruikbaar bij zachtjes schrobben van de bovenste laag van de huid, maar niet hard. Kijk voor producten die groene thee of aloë bevatten, die zeer gunstig voor ontstoken huid verlichten zijn. Wees voorzichtig niet te overexfoliate met producten als ze verder kunnen verergeren dit gevoelige huidconditie. Eenmaal per dag om de dag voldoende.

Zie Een Dermatoloog

Als over-the-counter producten zijn niet genoeg om jezelf te ontdoen van keratose pilaris, is het tijd om een ​​dermatoloog te zien. Ze kan medicatie die is meer industriële sterkte dan die gevonden bij de lokale drogisterij voorschrijven. Retin-A is een populaire topische crème die poelen van oude huidcellen en maakt nieuwe groeien. Een nadeel is dat het peeling en droogte veroorzaken, hoewel het deblokkeren poriën. Keralac en Carmol zal helpen verzachten de geïrriteerde huid, samen met verzachtende en het elimineren van de opbouw van keratine. Lac-Hydrin is ook een veel gebruikt door mensen met keratosis pilaris. Het is handig om stoten maar heeft een sterke ammoniakgeur. De geur kan verwarrend zijn, maar het hoeft te helpen met het openen van de poriën.