Natuurgeneeskundige behandeling van psoriasis

Natuurgeneeskundige behandeling van psoriasis

Het doel van natuurgeneeskundige geneeskunde is het "geen kwaad" door het houden van bijwerkingen tot een minimum beperkt en het vermijden van de onderdrukking van de symptomen, met behulp van de eigen helende krachten van de natuur in plaats van krachtige drugs. Psoriasis, met zijn schilferige zilverachtige plaques op ellebogen, knieën en hoofdhuid, kan blijken bijzonder moeilijk te behandelen met traditionele geneeskunde. Natuurgeneeswijzen proberen vaststellen en behandelen oorzaken van gezondheidsproblemen onbalans die het maken van het individu gevoelig voor psoriasis in de eerste plaats.

Dieet

Veel natuurgeneeskundige artsen geloven dat de enige grootste bijdragende factor in psoriasis is dieet. Voedselallergieën en intoleranties kunnen deel van uitmaken, maar slecht eten in het algemeen is het probleem. Dingen om te verwijderen uit uw dieet voor een periode van enkele weken als een test omvatten alle tarwe, vlees en dagboek met uitzondering van yoghurt, indien getolereerd. Vermijd kunstmatige zoetstoffen, maar aspartaam ​​in het bijzonder. Voedsel in overvloed in uw dieet op te nemen zijn vers (bij voorkeur biologische) groenten en fruit, en vette vis zoals makreel, zalm, sardines en haring. U kunt bonen en noten, behalve pinda die meer schimmel en het meest allergeen omvatten.

Supplementen

Te vullen met een dagelijkse eetlepel lijnzaad, koolzaad of koudgeperste extra vergine olijfolie of neem capsules van essentiële vetzuren die bernagie, teunisbloem en visolie bevatten. Andere supplementen die kunnen helpen zijn vitamine A (10.000 IE driemaal per dag gedurende zes dagen), vitamine B complex, vitamine D, spirulina (algen rijk aan micro-mineralen), zink, vitamine C, selenium en verteringsenzymen, alle in matige doses. Mariadistel kruidenthee of mariadistel capsules zijn nuttig bij het bevorderen van een gezonde werking van de lever, die kunnen profiteren psoriasispatiënten.

Huidverzorging

Veel natuurgenezers geloven natuurlijk zonlicht is een gunstige behandeling voor psoriasis, vooral eerder op de dag voordat de zon te warm wordt, maar de blootstelling mag niet meer dan 5 tot 30 minuten om beschadiging van de huid te voorkomen. Crèmes en lotions kunnen nuttig zijn, een van de beste en goedkoopste zijn vaseline of een soortgelijk vaseline product. Bevochtig de aangetaste huid twee tot drie keer per dag toepassen vaseline over het gebied boven de huid te verzegelen in het vocht. Crèmes of gels die jeuk kunnen controleren onder andere aloë vera, calendula sap of room en capsaïcine crème van cayenne peper. U kunt ook verse duizendblad sap wrijven op de getroffen gebieden of voeg een paar druppels duizendblad etherische oliën in het badwater. Gebruik warme kompressen met citroensap of vloeibare wei aan de geharde schalen verzachten. Als u psoriasis op de hoofdhuid, probeer dan met behulp van een chloor douche filter.

Andere veranderingen in levensstijl

Alcohol en roken allebei symptomen erger. Obesitas kan ook bijdragen tot symptomen, zoals de algemene lichamelijke conditie verhoogt ontsteking. Vermijd overmatige stress en probeer meditatie en yoga te helpen ontspannen.