Naturmedicin för benskörhet

Osteoporos är en degenerativ ben tillstånd där bentäthet minskar. Denna minskning leder till en betydande risk för benbrott, oftast i höfterna eller rygg. Post-menopausala kvinnor är de vanligaste som lider av detta tillstånd. Standard behandlingar inkluderar receptbelagda läkemedel, hormonbehandling, motion och förändringar i kosten. Det finns naturliga läkemedel som kan vara användbara i kampen mot benskörhet när de integreras i ett program som inkluderar regelbunden motion och en riktig kost.

Linfrö

Linfrö kan hjälpa till att normalisera östrogennivåer i postmenopausala kvinnor. Den har en fytoöstrogen komponent som tros skapa denna effekt. Konsumtionen av marken lin tenderar att ge bästa resultat.

Kalcium

Osteoporos orsakas till stor del av en kalciumbrist. Kalciumtillskott kan hjälpa till att kompensera för de skador som orsakats av osteoporos.

Svart Cohosh

Svart Cohosh är en östrogenreglerande ört. Östrogen reglering är nyckeln till att minimera benförlust som drabbar kvinnor efter klimakteriet. De vanligaste formerna är tinkturer och kapslar.

Magnesium

Magnesiumbrist är ett vanligt symtom hos kvinnor med osteoporos. Magnesium tillskott kan korrigera obalansen och kan bidra till att motverka den degenerativa skador på benen.

Rödklöver

Rödklöver är en ört som innehåller fytoöstrogener och isoflavoner, som båda har en reglerande effekt på östrogennivåerna hos kvinnor efter klimakteriet. Det tas ofta som ett te, kapsel eller tinktur.