Naturligt progesteron anvendelser

Progesteron er et steroid hormon, der produceres i æggestokkene og binyrerne cortex af ikke-gravide kvinder i den fødedygtige alder. Naturlig progesteron stammer fra rødderne af mexicanske yams, sojabønner og nogle dyr æggestokkene. Selv om naturligt progesteron og progesteron produceres i det menneskelige legeme er identiske, skal naturligt progesteron ekstraheres og syntetiseret (gestagen), før det kan administreres. Naturligt progesteron kan indtages oralt, ved injektion eller, mest almindeligt, topisk med en gel eller creme.

Overgangsalderen

Kvinder, der går gennem overgangsalderen oplever forskellige fysiske symptomer, der er udløst af hormonelle forandringer og ubalancer opstår i kroppen i løbet af denne tid. Naturlig progesteron terapi behandler nogle symptomer på overgangsalderen, såsom at styre sværhedsgraden af ​​hedeture og beskyttelse mod osteoporose og knogletab. Hormonerstatningsterapier herunder naturligt progesteron indgives typisk via en creme anvendes til ansigt, hals eller brystet eller vaginalt.

Amenorré

Amenorrhea er fraværet af en menstruationscyklus i en kvinde i den fødedygtige alder. Primær amenoré er manglen på menstruation i en alder af 16 år. Sekundær amenoré er et ophør af perioder for tre eller flere måneder til andre formål end graviditet grunde i øvrigt raske kvinder. Der er mange årsager til sekundær amenorré, herunder stress, visse svangerskabsforebyggende og medicin og hormonelle ubalancer. The Food and Drug Administration har godkendt oralt administreret naturligt progesteron som en behandling for sekundær amenorré, som menes at være forårsaget af en hormonel ubalance.

Dysfunktionelle uterin blødning

Dysfunktionel uterin blødning er nogen blødning fra livmoderen ikke er relateret til menstruation eller en underliggende medicinsk tilstand. Den mest almindelige årsag til dysfunktionel uterin blødning er fraværet af ægløsning og forekommer typisk ved enten begyndelsen (ungdomsårene) og slutningen (periomenopause) af en kvindes reproduktive liv. Progestationale agenter, undertiden i kombination med østrogen, kan rette blødningen. Hvis blødningen ikke korrigeres ved administration af naturligt progesteron hormonbehandling, dysfunktionel uterin blødning er ikke årsagen til blødning og andre årsager bør undersøges.

Prævention

Kvinder, der ikke kan tage østrogen kan stole på progesteron-kun piller, men skal være påpasselig med at overholde doseringsvejledningen. Emergency kontraceptiva, som kun indeholder progestin betragtes som mere effektive end piller, som er en kombination af østrogen og progesteron og også forårsage færre bivirkninger.

Progesteron kun piller kan indsættes, indsprøjtet eller indtages oralt. Oral progestin kun prævention er blevet godkendt af World Health Organization til brug for kvinder, der lider af diabetes, fedme eller forhøjet blodtryk eller er i risiko for at udvikle blodpropper.