Naturligt alternativ til Provigil

Når din søvn forstyrres --- enten ved stress eller en lidelse såsom narkolepsi, hele din verden kan vendes på hovedet. Provigil er et meget anvendt lægemiddel til patienter med søvnforstyrrelser, men nogle mennesker ikke kan lide at tage receptpligtig medicin og er på udkig efter en naturlig, urte alternativ.

Baggrund

Provigil er den første af sin art i en ny klasse af lægemidler, der hjælper med at holde dig vågen. Det er ofte anvendes til behandling af narkolepsi og overdreven søvnighed. Den aktive ingrediens er modafinil, som fremmer koncentration og hukommelse og er en stemning forstærker. Det er ikke tilgængelige over-the-counter, så du får brug for en recept. Hvis du planlægger at tage Provigil til andet end en søvnforstyrrelse det kan koste dig mellem $ 250 og $ 350 per måned, som forsikringsselskaberne dække nogle af omkostningerne, men kun til godkendte anvendelser.

Sådan virker det

Ifølge provigilweb.org, forskning, herunder ved Duke University og Stanford University, viser at Provigil virker i hjernens dopamin-system. Det øger årvågenhed for dem, der er konsekvent søvnig og er mest effektiv to timer efter det er indtaget. Bivirkninger kan variere fra en alvorlig allergisk reaktion til at tørre mund, løbende næse, ondt i halsen, søvnløshed, følelsesløshed og snurren.

Hvem bør tage Provigil?

Provigil er godkendt af US Food and Drug Administration til dem ældre end 16. Det er primært brugt til behandling af søvnforstyrrelser, men nogle læger ordinere det for vægttab og andre spørgsmål, såsom depression, hukommelse tilbagegang, træthed, jetlag og opmærksomhed Deficit Disorder (ADD).

Alternativer

Naturlige alternativer til provigil som du kan føje til din kost for at øge din energi niveau omfatter cayenne, calcium og magnesium, samt alle B-vitaminer. Hvis du har brug for kosttilskud for at hjælpe dig med at sove om natten, så prøv baldrian rod, perikon, humle, lavendel eller et melatonin supplement.
Motion hjælper med at fremme en sund søvn cykler og bekæmper depression og angst. Sørg for at du udvikler en opvågnen og sove rutine og holde sig til det. Undgå alkohol og nikotin, da de kan forstyrre søvnen tidsplaner. Nogle mennesker gavn af at tage en lur i løbet af dagen. Andre holistisk retsmidler, såsom akupunktur, hypnose og andre alternative behandlingsformer, kan også hjælpe symptomerne.

Advarsel

Tal med din læge, før du starter nogen alternative urter eller kosttilskud, som nogle kan forårsage uønskede bivirkninger, når de blandes med andre lægemidler (såsom p-piller).