Naturliga Wellness botemedel med Kiropraktik

Dr Greg Gingell har praktiserat konsten och vetenskapen om kiropraktik i nästan 28 år. I en intervju nyligen beskrev han kiropraktik som strävar efter att återställa korrekt neurologisk funktion genom att eliminera subluxation, det tillstånd där ryggraden förlorar sin rätta struktur och därmed korrekt funktion. Ryggraden skyddar ryggmärgen, som överför neurala meddelanden mellan kroppen och hjärnan.

Astma och allergier

Många barn och vuxna lider av astma eller allergi. Traditionell behandling innebär antihistaminer och avsvällande medel för att hejda symtomen. Kiropraktik syftar till att behandla orsaken, säger Dr Gingell: "Vårt kontor har haft exceptionellt goda resultat vid behandling av övre och nedre bröstkorg subluxationer och relaterade allergiska och astmatiska problem." Han använder en serie av enhetsassisterade justeringar utvecklats i Japan för denna behandling.

Earaches och kolik

Några av Dr Gingell ordinarie patienter är för ung för att förklara hur kiropraktik har hjälpt dem, men det är uppenbart i alla fall. Kolik hos spädbarn är ett av villkoren kiropraktorer kan hjälpa. Även en okomplicerad födelse kan orsaka fysiska trauma till en nyfödd. Restaurering av riktig spinal inriktning kan bidra till att undanröja kolik, och kan göra samma sak för återkommande öroninflammationer hos äldre barn, vilket minskar behovet av upprepade antibiotikakurer.

Smärta

Ett av de vanligaste klagomålen en kiropraktor får höra är behovet av smärtlindring. Traditionell smärtlindring medicinen angriper vanligtvis symptomen med mediciner som sträcker sig från paracetamol till narkotiska smärtstillande. Under loppet av en livstid, patienter lider faller, idrottsskador, bilolyckor eller dålig hållning, som när de läggs upp, kan leda till felaktig spinal funktion. Kronisk spinal dysfunktion kan leda till utbuktande, herniated eller spruckna skivor. Enligt Dr Gingell, beror på hur allvarligt problemet och hur snart behandlingen startat, en patient av kiropraktik "kan räkna med fullständig upplösning av tillståndet och återställande av ett normalt liv."

Total Hälsa

Dr Albert Schweitzer sade, "Varje patient bär hans egen läkare i honom." Kiropraktik syftar till att hjälpa till att läkare inom oss funktion i den komplexa, extraordinärt sätt på vilket det var avsett, och allt utan att använda droger eller invasiva metoder som kirurgi. Regelbunden kiropraktisk behandling börjar tidigt i livet ökar kroppsfunktion för ett friskare liv.