Naturliga sätt att klara upp Face Utslag

Ett ansikte utslag kan vara en lokaliserad utslag som endast finns i ansiktet och inte någon annanstans på kroppen eller förlängning av ett utslag från andra delar av kroppen. De främsta orsakerna till en lokaliserad utslag är bakteriella infektioner och känslighet i huden, men det kan finnas andra orsaker. Utslag kan vara smärtsamma eller kliande och varierar i färg från brunt, lila, rött eller vitt. De kan höjas, platt, torr eller fuktig, och vanligen innefattar svullnad och blåsor. Behandling beror på orsaken till utslag.

Rosacea

Rosacea drabbar oftast kinder, haka och näsa. Det blir rött huden med en brännande känsla och ofta har små finnar. Orsakerna är oftast kryddstark mat, dricka alkohol, exponering för alltför mycket värme eller sol och bli upprörd. Det finns inget botemedel mot rosacea, men effekterna kan reduceras naturligt. Använd SPF 15 eller högre solskyddskräm, undvik skura ansiktet, sval och använder sval komprimerar om det behövs. Dessutom är alla extrema temperaturer skadligt, och undvika alkoholbaserade ansiktsprodukter och varma drycker, kryddstark mat, koffein och alkoholdrycker.

Giftiga växter

Poison ek, sumak och murgröna har en SAP-harts som är starkt allergiframkallande och kan orsaka allergiska utslag i de flesta människor som rör den. Spola med vatten vid första tecken på hudutslag och först efter det, använda tvål. Använda tvål först sprider hartset till andra delar av kroppen. Cool vatten och kokta havregryn komprimerar för 20 minuter flera gånger dagligen lindrar klåda och inflammation.

Akne

Acne är en inflammation i hårsäckarna och oljeproducerande körtlar i huden. Det börjar i puberteten för cirka 80 procent av alla tonåringar. Hudceller inte kasta normalt så de blockerar hårsäckarna fångst talg som bildas där. Bakterier som normalt är i hårsäcken multiplicerar och bildar en finne. Dr Jeffrey Dach, från wellsphere.com har funnit att vitamin terapi arbetar för att eliminera akne. Pantetin eller vitamin B5, när det tas i stora doser eller i kombination med L-karnitin för att minska dosen, tar bort akne. Dessa påskynda fettsyrametabolism och minska oljeansamling i huden, vilket är den främsta orsaken till akne.

Värmeutslag

Överhettning orsakar flera hudproblem allmänt kallas värmeutslag. Det kan försvinna inom en dag men kan orsaka en brännande känsla. För att lindra symptomen, tvätta ansiktet med en mild tvål flera gånger om dagen. Bo i en sval plats med god ventilation. Gå någonstans att du kan vila i luftkonditionering om det inte är möjligt på hemmaplan. Applicera förpackningar med fryst mat eller frysklampar i 20 minuter varje timme. Drick mycket vatten för att kyla och återfuktar kroppen. Applicera inte parfyme lotion eller krämer i ansiktet tills utslag är borta.