Naturliga hem botemedel mot Ta bort mörka fläckar i huden

Mörka märken på huden kan bero på ärrbildning, överskott pigmentering, överexponering för solen eller en ojämn fördelning av melanin i huden. Oavsett orsaken, det finns flera effektiva huskurer som kan hjälpa till att lindra problemet. Om du fortsätter att ha mörka områden på huden, har dem undersökas av din läkare, eftersom de kan vara ett tecken på ett allvarligt problem.

Alternativ

Hemlagad åtgärder kan bidra till att blekna mörka märken på huden, men kan ta ett tag. Tålamod är nyckeln.

Citrusfrukter som citroner, limefrukter och apelsiner alla har förmågan att försiktigt bleka huden. Sätt saft från dessa frukter på en bomullstuss och torka över det drabbade området. Låt torka. Denna åtgärd kan upprepas flera gånger om dagen. Alternativt kan du skiva upp några citrusfrukter, citroner i synnerhet och massera området med skivorna. Detta kommer också att bidra till att blekna mörka fläckar.

Gurka saft är ett annat bra alternativ för blekning mörka hudpartier. Mätta en bomullstuss med saften och applicera på det drabbade området. Låt torka. Upprepa flera gånger om dagen för att se resultat.

Mandelolja är användbart. Massage ca 1 tsk. mandelolja i den drabbade regionen, och låt torka. Ta med lite rosenvatten.

Regelbunden massage med vitamin E olja kan bidra till att minska uppkomsten av mörka märken. Helt enkelt bryta en kapsel av vitamin E och applicera frikostigt på huden. Vitamin E också gynnar huden genom att återställa fukt och smidighet.

Applicera färsk tomatmassa direkt på huden för att avlägsna mörka områden. Lämna det på i en timme, skölj sedan helt med varmt vatten. C-vitamin i tomater hjälper till att blekna mörka fläckar.

Placera några skivor rå potatis på huden i 20 minuter. Detta kommer att bidra till att ta bort fläckar och mörka fläckar.

Krossa några mandlar och blöt i vatten över natten. På morgonen gör en pasta av mandel blandas med en tesked vatten. Applicera på mörka områden och låt torka. Skölj bort med varmt vatten. Upprepa för bästa resultat.

Kombinera 1 tsk. gurkmeja med en tsk. citronsaft och tillämpas på problemområden. Låt torka och skölj med varmt vatten.

Gör en pasta med hjälp av 1 tsk. varje havregryn, yoghurt och tomatjuice. Applicera på mörka områden, låt torka och skölj noga med varmt vatten. Upprepa så ofta som önskas.

Applicera några droppar honung till områden av hyperpigmentering på huden. Fortsätta att använda honung i minst en månad för att uppleva resultatet.

Kom ihåg att dricka mycket vatten varje dag, minst åtta till 10 8 oz. glasögon. Ät en hälsosam kost som innehåller rikligt med fullkornsprodukter, grönsaker, frukt och magert protein.

Även naturliga huskurer kan hjälpa till att lätta mörka områden på huden till viss del, om du fortfarande besväras av detta tillstånd, kontakta din läkare för andra behandlingsalternativ.