Naturliga hem botemedel mot en platt vårta

Platta vårtor är ful och kan visas var som helst på kroppen. Några av de obehagliga biverkningar av vårtor är klåda, sveda och sipprar. Vårtor kan också vara smärtsam och ganska svåra att avlägsna. Generellt sett är läkare det bästa valet när det gäller att ta bort vårtor. Om, å andra sidan hellre den alternativa rutten, det finns flera huskurer som kan hjälpa till att avlägsna platta vårtor.

Alternativ

Olika åtgärder arbeta med olika människor, så du kan behöva experimentera lite tills du hittar ett effektivt rättsmedel för din situation.

Ett effektivt naturläkemedel mot avlägsnande av vårtor är gentiana violett. Vanligtvis finns i över disk preparat är gentiana violett en potent virus jagare. Använd enligt anvisningarna på etiketten.

Vitlök är en potent antiviral och kan vara till hjälp för att ta bort vårtor. Du kan hitta färdiga vitlöksolja, tillämpa den på dina vårtor och täck med ett bandage. Upprepa dagligen tills vårtan upplöses. Gör din egen vitlöksolja genom att hugga upp en skalad vitlök, lök och täcker med en tesked eller två av olivolja. Placera detta i kylskåp över natten och sila ut vitlöken nästa dag. Tvätta olja på det drabbade området, täck med ett bandage och upprepa dagligen tills vårtan försvinner.

De färska rötter från maskrosor kan hjälpa till att ta bort vårtor. Gnid saven från ett nytt rot på vårta två gånger om dagen tills det går bort. Se till att du inte använder maskros som har behandlats med bekämpningsmedel. Denna åtgärd kan ta flera månader att arbeta, så ha tålamod.

En annan användbar botemedel mot eliminera vårtor är citronskal. Innan du går till sängs, tejpa en bit citronskal till vårtan. Upprepa tills vårtan försvinner. Den vita, köttiga delen av citronskal innehåller oljor med antiseptiska egenskaper. Fortsatt tillämpning kan bidra till att lindra och läka en vårta.

Om du fortsätter att bli störd av platta vårtor, rådfråga din läkare. Du kan kräva mer konventionell behandling. Avbryt användning av naturläkemedel om huden blir irriterad.