Naturliga hem botemedel för att rengöra och Detox Colon

Kolon är den region i mag-tarmkanalen där avfallet är förberedd för demontering och är området mest utsatta för cancerframkallande ämnen. Den typiska amerikanska kosten är låg i fiber och högt i fett och socker, som alstrar fria radikaler i kroppen. Den goda nyheten är att våra kolon ha en biologisk försvar mot fria radikaler: a välvilliga bakterier som skapar en kemisk atmosfär där tumörer har en tuff tid att utveckla. Det finns också vissa saker du kan göra hemma för att hjälpa i kolon hälsa, bland annat rengöring och detoxing med naturläkemedel.

Rengöring Mat att äta

Enligt Bill Gottlieb, författare till boken "Alternativa botemedel: Mer än 1.000 av de mest effektiva hem rättsmedel," äta ett överflöd av livsmedel som innehåller mycket fibrer som grönsaker och frukter är nödvändigt för att rengöra den kolon av gifter. För att effektivt rengöra, utse en eller två dagar för att äta en mängd olika frukter och grönsaker samtidigt avstår från rött kött.

En annan mat att äta för optimal rengöring och kolon hälsa är vanligt, unflavored yoghurt. Gottlieb påstår det som äter bara en halv kopp av denna yoghurt varje dag kommer att stödja hälsosamma bakterier i tjocktarmen. Leta efter yoghurt med "levande" eller "aktiva" kulturer för absorption av de goda bakterierna din kolon behöver.

Använda Vatten och olja för att rena gifter

När konsumerar stora mängder fibrer, är det viktigt att dricka mycket vatten också. Sex till åtta glas vatten om dagen är ett minimum. Fiber hjälper dig rengöra din kolon av gifter, eftersom det absorberar vatten och skapar stora, mjuka avföring. Andrew Gaeddert, chef för Get Well Clinic i Oakland, Calif., Rekommenderar att dricka varmt vatten medan rensning. Varmvatten stimulerar peristaltiken, muskel action-eller klämma-som driver avföring genom mag-tarmkanalen, släppa oönskade gifter.

Olja är ett annat bra sätt att hjälpa rengöra och detox din kolon. Olja smörjer tarmarna, vilket gör det lättare för pall att lämna kroppen. Gaeddert rekommenderar att sätta en matsked (eller två) i olivolja eller rapsolja (eller någon annan enkelomättade eller fleromättade olja) på grön sallad. Drick vatten med på detta.

Psyllium och Prune Juice

Psyllium skal är ett fördelaktigt tillägg om fiberintaget via livsmedel är för låg. Ett tillägg som Metamucil är ett annat bra sätt att ta in extra fiber. Med antingen psyllium skal eller ett tillägg, tillsammans med ett helt glas vatten, har cirka fem gram fibrer per dos.

Försök katrinplommonjuice medan rensning. Beskära juice innehåller en förening som hjälper till att stimulera tarmrörelser. Enligt Gottlieb, dricka 2-3 8 ounce glas en kombination av plommonjuice och vatten bör vara tillräcklig för att stimulera deponering.