Naturliga botemedel rengöra Colon

Kolon är änddelen av den gastrointestinala (GI) och är ansvarig för absorption av vatten och mineralämnen samt bildning och avlägsnande av avfall. En ohälsosam kolon kan försämra funktion och resultat i många hälso förgreningar såsom trög metabolism, matsmältningsproblem (förstoppning och magont), svagt immunförsvar, hudproblem och till och med colon irritabile. Det kan också öka risken för tjocktarmscancer, den näst mest dödliga cancer. För att återställa hälsan i kroppen, är det viktigt att ha en ren kolon och som kan uppnås med hjälp av naturliga medel.

Varför Kolon Rengöra?

En frisk kolon bebos av 85% eller mer av de goda bakterierna, annars känd som probiotika. De två huvudsakliga typer är acidophilus och Lactobacillus. Däremot kan ohälsosamma livsmedel, ohälsosam livsstil, och vissa mediciner minskar mikrofloran i goda bakterier, vilket gör dåliga bakterier och jäst i tjocktarmen för att föröka sig och orsaka många hälsoproblem, såsom de som nämnts ovan. Vissa livsmedel, örter och livsstilsförändringar kan återställa hälsosamma bakterier.

Probiotiska livsmedel

En vetenskaplig definition av probiotika är: "En levande mikrobiell fodertillskott, som med fördel påverkar värden genom att förbättra sin tarm mikrobiell balans." Probiotika arbete för att införa goda bakterier i mag-tarmkanalen och för att stärka immunförsvaret. Naturligt probiotiska-rika livsmedel innehålla yoghurt, kefir, Yakult Probiotiska dryck, fermenterad soja (tempeh), japanska Miso, jästa grönsaker som Kimchi och surkål, lök, vitlök, och bananer. Införliva dessa livsmedel i din dagliga kost för att öka goda bakterier i tjocktarmen.

Örter

Vissa örter är utrustade med renande egenskaper för att eliminera toxiner och döda skadliga bakterier i tjocktarmen. Psyllium är en av de mest populära naturliga rensning örter. Enligt holistichelp.net, ståtar psyllium höga halter av en fiber, som kallas algblomningen, som hjälper till att absorbera vatten och utlösa sammandragningar i tjocktarmen, vilket gör det lättare att bli av med avfallet. Det bidrar också till att stärka intestinal foder. En annan kraftfull växtbaserade rengöringsmedel är Cascara Sagrada, en gammal indian åtgärda. Den innehåller anthroquinones, en kemikalie som fungerar som ett laxermedel och det stärker också muskeltonus i tjocktarmen. Det fungerar också att stimulera galla i levern för att bli av med gifter i kroppen. Båda dessa örter finns i torkad form, som kan bryggas som te. Du kan även hitta dem i flytande extrakt eller kosttillskott. Psyllium används ofta i fiberrik spannmål också.

Andra örter inkluderar ingefära, cayennepeppar, fänkål, senna, vitlök, och aloe blad. En del kan ingå direkt i din kost som ingefära, cayennepeppar, och fänkål, medan andra finns i extrakt eller som kosttillskott.

Fiber

Kraften i fiber kan inte underskattas --- fiber fungerar som en kvast, fjäder rengöra din mag-tarmkanalen av patogener. Fiberrika livsmedel i överflöd, och ta med dem i din kost kan främja kolon hälsa. Enligt Mayo kliniken, kostfiber finns i frukt, grönsaker, fullkorn, baljväxter och förhindrar förstoppning och minskar risken för tarmproblem såsom hemorrojder, colon irritabile, och utvecklingen av små påsar i tjocktarmen, som kallas diverticular sjukdomar.

Njut av ett brett utbud av frukt och grönsaker. Ät brunt ris, linser, korn, ärter, svarta bönor, fullkornsflingor och pasta, nötter och frön. Överväg att använda en mängd olika baljväxter och grönsaker att göra grönsakssoppa och äta den på plats med rejäla portioner av kött och kolhydrater.

Fastan

Fastan ger kroppen en chans att vila och bli av med envisa gifter som redan finns i kroppen. Ofta är juice fasta rekommenderas över total snabbt (bara vatten). Gabriel Cousens, MD, författare till Conscious äta, förklarar att juice fasta har fördelen av att lägga till viktiga mineraler och spårämnen, vilket ytterligare underlättar reningsprocess.

Juice fastan innebär juice en mängd olika ekologiska frukter och grönsaker och dricka dem under den tid som snabbt. Frukt och grönsaker innehåller mycket antioxidanter, fytonäringsämnen och fiber och de inte bara rensa ut gifter, men hjälpa till att generera cellförnyelsen. Rådgör alltid med din läkare innan du går på en snabb.