Naturliga botemedel mot kalcium i artärerna

Kalcium uppbyggd i artärerna är en mycket farlig situation. Inte bara kan detta orsaka hjärtsjukdomar, men forskning har visat att det finns en god chans att de med kalcium i artärerna kan dö inom fem år. Medan alla som misstänker eller vet att kalcium är närvarande i sina artärer bör du genast läkare, finns det några naturliga metoder för att hjälpa åtgärda denna farliga situation.

Vitamin K2

K-vitamin är ett viktigt näringsämne som krävs för korrekt kroppsfunktion. Dess främsta uppgift är att hjälpa till blodkoagulering och skorv bildande. Skillnaden mellan vitamin K1 och vitamin K2 är mestadels källan av vitamin; K1 är vanligare i växter och K2 är vanligare hos djur.

Enligt en artikel av Jim Howenstine, MD, en klinisk studie i Holland visade att en långsiktig, tillräckligt utbud av vitamin K2 tenderade att visa mindre kalcium i aorta, en av kroppens viktigaste artärer. Dessutom finns det tecken som tyder på att borttagna kalcium deponeras sedan i benen, att stärka dem. Att säkerställa att lämpliga dagliga doser av vitamin K2 konsumeras varje dag kan bidra till att minska kalcium i artärerna på lång sikt.

Vitamin K tillskott kan köpas på de flesta läkemedel och hälsokostbutiker. Vitamin K2 finns även naturligt i nötkött, fläsk och ägg.

Konsultera en läkare innan du påbörjar någon vitamin K regimen, eftersom blodstillande effekter av vitamin K2 kan vara farligt för vissa hjärtpatienter. Dessutom kan vissa blodförtunnande mediciner hämmar effektiviteten av vitamin K i allmänhet. Det är alltid en bra idé att tala med en läkare innan någon större kost eller livsstil ändring görs.

Oral Chela

Oral kelering (eller EDTA kelering) är en formel av vitaminer som sägs minska giftiga metaller i kroppen. De föreslagna fördelarna med oral chela har inte vetenskapligt bevisat, men läkaren Norman Clarke, MD, fann att de som hade utsatts för blyförgiftning erfarna lindring av symtom vid oral chela användes som behandling.

En aminosyra närvarande i oral kelering terapi sägs locka kalcium när den färdas genom blodet, vilket bidrar till att ta bort den. EDTA kelering är även tippad som en arteriell plackborttagning metod, som också skulle kunna bidra till övergripande hjärthälsa. Som alltid, noga följa anvisningarna på tillägg förpackningar när oral kelering terapi.

Regelbunden Motion

Hjärtpatienter kan alltid dra nytta av extra konditionsträning, men omsorg behövs. Tala med din läkare om lämplig träningsprogram, eftersom inte allas hälsotillstånd är sådant att kraftig motion är lämpligt eller ens säkra. Motion kan främja övergripande arteriell hälsa och bidra till arteriell kalcium borttagning.