Naturliga botemedel för Sinus Problem

Sinus problem kan vara obekvämt, långlivade och med smärtsamt. De foder i sinus hålrum blir inflammerade och öka sin produktion av slem. Dränering minskar, vilket förvärrar trängsel och irritation. Typiska symtom inkluderar trafikstockningar och / eller rinnande näsa, baksnuva och huvudvärk. Smärtan är ofta fokuserade bakom ögonen eller i närheten kindbenen. Konventionella behandlingar inkluderar avsvällande medel, salthaltigt nässprayer, orala eller nasala kortikosteroider och antibiotika. Många föredrar att använda naturläkemedel för att hantera problem med bihålorna.

Bevattning

Nasal bevattning rekommenderas av alternativa hälso-och sjukvårds samt konventionella läkare. I sin enklaste form, nasal bevattning består av att använda en saltlösning nässpray, finns på de flesta apotek, för att skölja och fukta nässlemhinnan. En mer engagerade typ av bevattning, vilket mer fullständigt sköljer nasal passage och bihålor, blir allt mer populärt. En neti pot (bilden) eller sprutflaska är fylld med varmt saltvatten. Ibland substanser såsom tea tree-olja, grapefrukt utsäde extrakt, xylitol eller andra örter tillsätts också. Nasal bevattning är en ayurvedisk praxis, och i studier vid University of Wisconsin visade sig ge effektiv lindring av sinus symptom.

Örter

Naturläkemedel kan användas som tinkturer, piller eller kapslar, eller tas som ett te. Linfrön eller linfröolja kan användas för inflammation, såsom kan vanliga ämnen såsom kajenn, vitlök och pepparrot. Vissa nässprayer finns med capsaicin, det ämne som gör cayenne och andra heta paprikor så kryddig. Krossad pepparrot med citronsaft anses särskilt effektiv för nästäppa och inflammationer. Elderflower är uppskattad för sin förmåga att tunna slem och ökad cirkulation till sinusområdet, vilket rekommenderas av nationella center för komplementär och alternativ medicin.

Homeopati

Författarna till "Recept för Naturliga botemedel" rekommendera användning av homeopatiska medel i styrkorna 6x, 12x, 6C, 12C eller 30C två gånger dagligen i två veckor. Den lämplig åtgärd är beroende av individens specifika symtom. Pulsatilla är lämplig för dem vars symtom är bättre i fria luften och värre i varma rum, medan hepar sulphuris rekommenderas när symtomen är värre med ett utkast och näsan är öm och blockerad. Kisel är effektivt för kronisk bihåleinflammation som är sämre i kall luft. Kali bichromium, belladonna, och andra åtgärder kan användas för andra kombinationer av symptom.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas i en mängd olika former för att hjälpa till med problem med bihålorna. Patricia Bragg, ND, rekommenderar PhD använda den i en nässköljning, liksom för en hals gurgla. Hon rekommenderar också dricka det varje dag för att bli av med slem förhållanden. Det kan hjälpa att avgifta kroppen. Blanda den med pepparrot och tugga på den tills smaken är borta, för att lindra täppta bihålor.

Alternativa terapier

Akupunktur och akupressur ge lindring för vissa individer. Bladder punkt 2 kan stimuleras för att lindra trängseln och huvudvärk, och tjocktarm punkt 4 kan stimuleras för smärta i framsidan av huvudet. Aroma kan vara effektiva, särskilt när eteriska oljor såsom eukalyptus och tea tree-olja används.