Naturliga botemedel för en svår förkylning

En kall är en virusinfektion som består av välbekanta symtom som ont i halsen, huvudvärk, nästäppa och huvud trafikstockningar, hosta, rinnande ögon och nysningar. Rhinovirus är ansvariga för att orsaka förkylningar och de är väl anpassade till mänskliga värdar. Ett botemedel mot vanlig förkylning undslipper fortfarande modern vetenskap. Det finns många naturliga behandlingar som kan hjälpa till att avhjälpa en svår förkylning. Doser som anges är för vuxna. Barn under sex bör ges en fjärdedel av dosen och barn mellan 6 och 12 ska ges halva dosen listade.

Växtbaserade behandlingar för att stärka immunförsvaret

Cat klo hjälper immunsystemet att bli av med viruset snabbare. Ta 3.000 milligram tre gånger dagligen. Använd inte denna ört om du tar insulin för diabetes eller är gravid eller ammar. Echinacea, en huvud ört i indianmedicin, påskyndar återhämtningen och kan hjälpa till att förebygga förkylningar. Ta 900 milligram dagligen. Om du har någon autoimmun tillstånd inte använda denna ört. Shiitake är en välkänd immunstimulerande. Det är särskilt bra för förkylningar som dyker upp efter perioder av stress. Ta 3 gram dagligen i tablettform

Växtbaserade behandlingar för bekämpning av symptom på en förkylning

Astragalus håller nasala passager foder från uthyrning i rhinovirus. Ta 1.000 milligram tre gånger om dagen. Om du har feber eller hudinfektion, ska du inte använda Astragalus. Ephedra lindrar hosta och trängsel. Breath-Ease är en effektiv efedrin produkt. Ta enligt anvisningar på etiketten. Ephedra är en olämplig behandling för alla med ångest, glaukom, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, sömnsvårigheter, eller någon form av prostatasjukdom.

Bockhornsklöver och timjan hjälp utvisa slem från näsgångarna. Denna kombination är tillgänglig från naturens sätt under namnet Fenu-Timjan. Ta enligt anvisningar på etiketten. Ingefära te lindrar huvudet och bröstet trängsel och frossa. Drick en kopp tre gånger dagligen. Horehound sugtabletter bryta upp nästäppa. Använd som önskas. Hyssop te är ett effektivt slemlösande och bekämpar virusinfektion. Ta en kopp två gånger dagligen. Kudzu är bra för förkylningar tillsammans med öm nacke eller muskelsmärta. Ta 10 milligram tre gånger om dagen. Tea tree olja stoppar ont i halsen. Använd 4 till 6 droppar i en halv-koppar vatten som munvatten. Använd så ofta som önskas. Aldrig ta denna olja internt och använd inte om allergiska mot selleri.

Mat och andra kosttillskott

Vid första tecken på en förkylning, äta två kryddnejlikor av rå vitlök. Vitlök har mycket starka antivirala egenskaper. Med höga doser av vitamin C (dvs 2.000 till 4.000 milligram per dag) har visat sig minska varaktigheten av en förkylning med ungefär en dag. Vetenskapliga bevis på om den hjälper till att förhindra förkylningar är blandat. Studier av effekten av zink på förkylningar har varit blandade också. Med 30 milligram dagligen av zink kan ge resultat, men det är inte sant för alla. En studie ledd av EA Belongia publiceras i en 2001 upplaga av American Journal of Medicine fann att zink nässprayer kan bidra till att minska nästäppa.

Andra förslag

Aromaterapi i form av ånga inhalationer är effektivt för lugnande irritation och rensa ut näsgångarna. Några nyttiga oljor är eukalyptus, pepparmynta, rölleka, tysk kamomill, fläder och citronmeliss. Om du inte har feber, försök att förbli aktiv. Detta kommer att hjälpa till att lossa och utvisa vätskor och slem.