Naturliga botemedel för Bältros Virus

Den bältros virus orsakas av samma virus som bär vattkoppor, varicella-zoster-virus. Man tror att 90 procent av människor som får vattkoppor riskerar att få bältros. Bältros verkar oftast hos personer över 50 år gamla och oftast kommer i form av en blåsliknande utslag på magen eller insidan av munnen. Även om det inte finns någon absolut botemedel mot bältros, det finns sätt att minska eller förkorta längden på symptomen.

Instruktioner

Förkorta och undanröja en Bältros Episode

•  Hittills en av de mest framgångsrika sätten att förkorta en episod av bältros har varit att tillämpa en eterisk olja topiskt på det drabbade området. Dessa oljor är: bergamott, eukalyptus, geranium, Calophyllum eller citronolja. Ta några droppar av en av dessa koncentrerade oljor och blanda det med en transportör olja som jordnötter, oliv-eller mandelolja. Applicera oljan direkt till utslag så snart utbrott inträffar. Skadorna ska torka upp och försvinner inom tre till fem dagar.

•  Capsaicin kräm har visat sig lindra smärta hos personer med bältros. Capsaicin i ett element finns i röd paprika familjen, och det saktar naturligt överföringen av smärtimpulser till hjärnan, så smärtan är minskat kraftigt. Capsaicin finns som en aktuell grädde i Zostrix. Det finns över disk och motverkar inte med andra läkemedel eller droger.

•  Bältros händer oftast när en persons immunförsvar försvagas av stress, förkylning eller andra faktorer. Stärka immunförsvaret genom att öka din C-vitamin till 8000 mg per dag.

•  Vitlök är en överlägsen immunförsvar byggare - antingen rå eller i tablettform. Ta den dagligen.

•  Ät mycket råa frukter och grönsaker, helst ekologiskt. Råa livsmedel är laddade med vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror som är kritiska för läkningsprocessen av immunsystemet.

Tips

  • Undvik stress. All rå mat i världen kan inte hjälpa dig att slappna av. Försök andningsövningar eller yoga en eller två gånger om dagen, speciellt innan sängen. Detta kan kraftigt minska din stress och förkorta episod av bältros.