Naturliga behandlingar för Perimenopause

Perimenopause är tidsperioden strax innan en kvinna uppnår klimakteriet, och det kan pågå 2-8 år. Östrogen nivåerna ökar och minskar under klimakteriet skede, menstruationscykler blir längre eller kortare, och ägglossning processer börjar upphöra. Symptom i samband med klimakteriet inkluderar oregelbundna menstruationer, saktade metaboliska processer; sömnstörningar, värmevallningar, humörsvängningar, benförlust och ett minskat intresse för sex. Symtomen vid klimakteriet kan ofta behandlas hemma med alla naturliga behandlingar.

Motion

Regelbunden motion kan hjälpa dig att få välbehövlig muskelmassa för att hålla formen och för att öka din ämnesomsättning. Ju äldre du blir, blir långsammare din ämnesomsättning; via övning du kan fortsätta att fungera på bästa sätt din ämnesomsättning. Motion är också bra för att minska stress och få tillräckligt med motion varje dag kommer att se ditt totala välbefinnande.

L-arginin och Kolin

Att ta en L-arginin aminosyra tillägg kan hjälpa motverka effekterna av att ha låga nivåer av testosteron, progesteron och östrogen. När dessa hormoner är för låg, är ditt intresse för sex drabbade. Du kan naturligtvis återställa hormonell obalans genom att ta två 1000 milligram kapslar av L-arginin tillsammans med 350 mg kolin, en fosfolipid som behövs för membran funktion och bildning, en om dagen för att öka mängden blod som strömmar till vävnader och organ i bäckenområdet. För att få naturliga källor av L-arginin aminosyror ur kosten, konsumerar mer valnötter, pekannötter, paranötter, solrosfrön, bovete, mandel, jordnötter och kött.

Naturligt Progesteron Cream

Naturligt progesteron appliceras direkt på huden; en fjärdedel tesked varje dag är allt som behövs för att få nytta av dess användning. Denna kräm kan användas för att minska värmevallningar och obekväma nattliga svettningar, som orsakas av minskade östrogennivåer och ökar i follikelstimulerande hormon. Vissa livsmedel som också kan hjälpa till att lindra nattliga svettningar inkluderar tofu och sojamjölk; du kan konsumera 45-160 mg isoflavoner som finns i sojaprodukter varje dag för att lindra värmevallningar i samband med klimakteriet.

Valerian Root

Kvinnor som lider av klimakteriet kan ha sömnsvårigheter. Valerian Root är en ört som ger en lugnande effekt, eftersom det bidrar till att höja mängden gamma aminosmörsyra (GABA) i den mänskliga hjärnan. GABA är en speciell kemikalie som lugnar sinnet och kroppen och reglerar celler. Således kan Valerian Root konsumeras vid en dos på 150 till 300 milligram om en timme före sänggåendet för att främja sömn. Du kanske vill konsumera mer vatten när du använder Valerian Root, eftersom denna ört har en uttorkande effekt på vävnader.

Passionsblomma

Passionsblomma är ett naturläkemedel som hjälper till att hålla serotonin nivåer balanserad och därmed bidrar till att främja tillräcklig sömn. Liksom Valeriana Root, uppmuntrar passions konsumtion produktion av gamma-aminosmörsyra i den mänskliga hjärnan. Denna ört kan konsumeras som te med en tesked torkade blad i stöp hett vatten strax före sänggåendet.