Naturlig menopaus behandlingar

Traditionellt har hormonbehandling varit den gyllene standarden för behandling av symtomen vid klimakteriet. Men nu vet vi att hormonersättningsterapi, eller HRT, kan leda till en ökad risk för bröstcancer och hjärtsjukdomar. Naturliga behandlingar för klimakteriet erbjuder effektiva resultat med färre biverkningar, och omfattar inte bara växtbaserade kosttillskott och vitaminer, men livsstilsförändringar som inkluderar motion, mer uppmärksamhet till diet och naturligt progesteron.

Diet

Göra positiva förändringar i din kost är ett av de mest effektiva sätt att införliva naturliga behandlingar för klimakteriet i din livsstil. Använd din nya och förbättrade kost som ett sätt att lindra symtomen och förbättra din hälsa på samma gång. Undvika att konsumera mat som har höga halter av koffein. Eliminera kolsyrade drycker eftersom de innehåller fosfor, vilket kan leda till förlust av benmassa. Minska ditt intag av kommersiellt beredda kött, av vilka många innehåller hormoner. Begränsa socker, vilket påverkar din lever förmåga att korrekt metabolisera östrogen.

Lägg livsmedel som innehåller fytoöstrogener till din kost tillsammans med soja. Edamame är ett bra val, tillsammans med sojamjölk, tofu, mandel, frukt och grönsaker.

Kosttillskott

Naturliga kosttillskott kan spela en viktig roll vid behandling av symtomen vid klimakteriet. En av de mest populära och användbara tillägg är silverax. Silverax har östrogena egenskaper som kan hjälpa till med klimakteriet symtom. Det anses vara en fytoöstrogen. En rekommenderad dos är mellan 20-60 mg. 3 gånger per dag.

Ett annat naturligt komplement som hjälper till med klimakteriet symtom är Dong Quai. Ta 500-1000 mg 2-3 gånger om dagen. Ginseng, jättenattljusolja, och Vitex är andra bra alternativ för klimakteriet behandling. Läs doseringsanvisningar noga på flaskan. Många av dessa växtbaserade alternativa behandlingar finns i kombinations formler för att behandla de många symptom på klimakteriet.

Progesteron

En annan naturlig behandling av klimakteriet är att använda naturligt progesteron. Detta är allmänt tillgängliga över disk i produkter som Pro-Gest. Dessa är topiska beredningar som typiskt appliceras på tunna områden av huden på kroppen för god absorption. Progesteron tillämpas på detta sätt kan bidra till att balansera ut överskjutande östrogen nivåer i kroppen när du går igenom klimakteriet, med mycket få biverkningar.