Naturlig hudvård för rosacea

Över 14 miljoner amerikaner har diagnostiserats med en hudsjukdom som kallas rosacea. För att behandla denna sjukdom, dermatologer ordinera vanligtvis en aktuell medicinering som innehåller svavel eller azelainsyra. Kardiovaskulär medicin är ibland ut för att styra spolning som är relaterade till sjukdomen. Bortsett från att gå till din läkare för en behandling, många at-home rättsmedel finns tillgängliga.

Symtomen

Rosacea uppstår när små blodkärl flyttar under hudens yta. Detta orsakar fläckiga röda fläckar bildas och det gör att du ser ut som om ditt ansikte rodnar. Tillsammans med rodnad, kommer du ofta se uppkomsten av små fartyg på huden tillsammans med stötar och varfyllda finnar. Du kanske märker utseendet på upphöjda röda fläckar som kallas plack. Ödem eller svullnad i ansiktet, kan också följa med rosacea. Denna hud sjukdom kan också påverka dina bröst, hals, hårbotten, öron och kinder.

Lakrits Root Extract

Lakrits har en huvudkomponent kallas glycyrrhizinat som är både en inflammatorisk och en fuktkräm. Produkter som innehåller lakritsrot kan lätta din hud. Prova att söka din lokala hälsokostaffär för produkter där lakritsrot är överst på listan över ingredienser på förpackningen. Du kan också göra en ansiktsmask av lakritspulver och aloe vera gel.

Kamomill

Kamomill kan minimera inflammation och andra symptom relaterade till rosacea. Ta några kamomill tepåsar och häll dem i en kastrull med kokande vatten. Frys denna vätska och använda den som en kall kompress på det drabbade området.

Pine Tar Soap

Gör en tjock lödder av trätjära tvål och täcka det drabbade området för att minimera rodnad. Lämna det här på över natten och skölj med kallt vatten nästa morgon.

Behandla din hud, Naturally

Vid behandling av rosacea, aldrig använda produkter som innehåller alkohol, trollhassel, mentol, eukalyptus, pepparmynta, kryddnejlika olja och salicylsyra eftersom dessa kommer att irritera huden. Tvätta ansiktet två gånger om dagen med ett rengöringsmedel som inte exfolierar, eller buff, din hud och använd en mjuk handduk efteråt att klappa torrt. Prova en fuktighetskräm med jojobaolja, som inte kommer att täppa till porerna. Oljor som jojoba eller safflor kan hittas i hälsokostbutiker. Safflorolja hjälper huden med healing och hjälper till att normalisera produktionen av prostaglandiner, eller antiinflammatoriska substanser, i huden.