Naturlig Effektiv Avsvällande

Trängsel --- som ibland kallas "täppt näsa" --- är ett vanligt symptom på förkylning, influensa och övre luftvägsinfektion. Avsvällande är ämnen som underlättar andningen genom att öppna näsgångarna eller gallring slem sekret. Det finns många naturliga avsvällande medel att välja mellan, varav några är lika effektiva som populära avsvällande mediciner.

Peppers

Hot Peppers är en av de mest effektiva naturliga avsvällande medel tillgängliga. Till skillnad från de flesta mediciner, de arbetar direkt, öppning tilltäppta näsgångarna för att göra andningen lättare.

Paprika innehåller en förening som kallas capsaicin, som är användbara för behandling av trafikstockningar, smärta och många andra sjukdomar. Enligt Naturens-hälsa-Foods.com arbetar capsaicin på ett liknande sätt som slemlösande läkemedel guaifenesin, hjälpa få bort slem i lungorna och näsgångarna för att ge snabb lindring från trängsel. Alla "hot" pepper kommer att fungera som en avsvällande, inklusive jalapenos, habanero, cayenne och chilipeppar.

Rå lök

Färsk rå lök är en annan stor avsvällande från växtfamiljen. De innehåller ett ämne som heter quercetin som fungerar som en immunstimulerande, antioxidanter och avsvällande.

För att använda sig av de avsvällande egenskaper lök, helt enkelt skiva en rå lök och andas in dess stickande lukt, sedan lägga frikostigt till din favoriträtt. Vitlök och pilgrimsmusslor är i samma familj som lök och är lika effektiva på att lindra trängseln.

Ånga

Ånga inandning är en form av hydroterapi använts i århundraden som ett botemedel mot symptomen av olika sjukdomar i andningsorganen. Det fungerar genom att krympa inflammerade näsgångar och därmed medhjälp i dränering av slem och slem. Värmen har också smärtlindrande egenskaper, vilket gör ånga ett bra botemedel mot huvud och muskelvärk i samband med influensa och andra sjukdomar i andningsorganen.

För att säkert använda ånga som en avsvällande, helt enkelt förvandla ditt badrum till bastu genom att stänga dörren och slå på varmvatten i duschen. Sitta på toaletten eller komma in i dusch och andas djupt för en snabb och enkel åtgärd trängsel.

Vitamin C

På grund av dess immunstimulerande egenskaper, är C-vitamin ett bra botemedel mot trafikstockningar och andra förkylning och influensa. Det tunnar slem och ökar immuniteten för en naturlig och effektiv avsvällande effekt.

För att uppnå de avsvällande fördelarna med vitamin C, är det nödvändigt att ta större doser än normalt. Upp till fyra gram kan tas var tredje timme, men sådana doser kan orsaka biverkningar som diarré och magbesvär. För att minska magbesvär, ta med mat och välj en buffrad form av C-vitamin, som Ester-C.

Eukalyptusolja

Eucalyptus är minty luktande ingrediens i de flesta ånga rubs och over-the-counter nasala inhalatorer. Olja av eukalyptus innehåller den aktiva substansen eukalyptol, som står för de flesta av sina smärtlindrande och avsvällande egenskaper.

Även inandning av små mängder eukalyptusolja brukar anses säkra, kan oralt intag eller inandning av större mängder vara skadligt eller dödligt. Eukalyptusolja ska aldrig användas av barn under sex års ålder.