Naturlig Behandling för bipolär

Människor som lever med bipolär sjukdom handlar ofta skiftande humörsvängningar, där de kommer att uppleva perioder av eufori och perioder av sorg. Eftersom bipolär är en allvarlig psykisk hälsotillstånd är behandlingen nödvändig. Vissa människor är beroende av receptbelagda läkemedel såsom antidepressiva och antipsykotiska läkemedel för att kontrollera sina symtom. Men det finns sätt att behandla bipolär sjukdom naturligt.

Professionell rådgivning

Olika faktorer kan utlösa eller förvärra bipolär sjukdom, såsom drogmissbruk, är stressad, upplever en stor förlust eller som har en familjehistoria av psykisk sjukdom. I många fall drabbade inte kan sätta fingret på deras individuella triggers eller känna igen varningssignaler om en förestående bipolär episod. Att tala med en psykolog kan hjälpa dig att klara av sjukdomen. Bipolär kräver långtidsbehandling. Och samtalsterapi är effektivt eftersom rådgivare kan hjälpa dig att ersätta negativa tankar med positiva, hantera stress, utveckla förmåga att lösa problem och hantera besvikelser.

Naturliga kosttillskott

Flera kosttillskott är allmänt kända för att förbättra och balansera humör. Och till skillnad från receptbelagda läkemedel, är få biverkningar förknippade med naturliga kosttillskott. Vanliga tillskott för bipolär sjukdom inkluderar johannesört. Men detta läkemedel minskar effekten av vissa mediciner och det bör inte kombineras med receptbelagda antidepressiva läkemedel. B-komplex vitaminer är också effektiva rättsmedel för bipolär sjukdom. Med omega-3 eller fiskolja tillskott kan balansera humör och minska antalet bipolära episoder.

Fysisk aktivitet

Brist på fysisk aktivitet kan förlänga en bipolär episod. Å andra sidan, vara aktiv och hålla sig med en vanlig träning rutin kan förbättra ditt humör och naturligtvis behandla bipolär sjukdom. Motion förbättrar din totala välbefinnande. Du kommer att förlora övervikt, minska risken för vissa sjukdomar och förbättra din mentala inställning. Under träning, släpper hjärnan en högre nivå i hjärnan kemikalier dopamin och serotonin, vilka är kopplade till njutning. Sträva efter att träna i minst 30 minuter eller mer per dag.