Naturläkemedel för diabetes

American Diabetes Association definierar diabetes som ett tillstånd där kroppen inte kan producera insulin eller korrekt använda det insulin den producerar. Det finns många orsaker till diabetes, bland annat genetiska faktorer, miljö, fetma och inaktivitet. Personer med diagnosen diabetes fruktar ofta en livstid av medicinering; Men det finns naturliga botemedel för diabetes som kan användas i stället för eller tillsammans med läkemedel.

Motion och viktminskning

Motion är en av de enklaste naturliga botemedel för diabetes. Att delta i minst 30 minuter av träning fem gånger i veckan och gå ner i vikt kommer att bidra till att stabilisera blodsockernivån.

Fiber

En forskningsrapport från Johns Hopkins University säger att en kost rik på fibrer hjälper till att stabilisera blodsockernivån, samt andra förhållanden som kan leda till diabetes, såsom fetma. Fiberrika spannmål som Wheaties innehåller en del av det rekommenderade dagliga intaget av 20 till 35g.

Kanel

American Diabetes Association citerar en rapport om att kanel sänker glukosnivåer, triglycerider och kolesterol hos personer med diabetes. Minst 6 g av denna naturliga botemedel mot diabetes kan konsumeras per dag. Ett av de bästa sätten att få det är genom att lägga till en förmiddag skål med havregryn.

Stevia

Stevia är ett naturligt sötningsmedel från en växt som växer i Sydamerika. Till skillnad från socker, innebär detta sötningsmedel inte höjer blodsockret, och kan läggas till drycker som te och kaffe. Det finns ingen angiven mängd att konsumera varje dag; dock motsvarar en förpackning en servering.

Curryblad

Att leva med diabetes säger att curry är en av de naturliga botemedel för sjukdomen, eftersom det saktar ner omvandlingen av stärkelse i kroppen. Det är också en av de kryddor som påskyndar ämnesomsättningen, vilket främjar viktminskning. Diabetiker rekommenderas att ha 10 lämnar en dag för en tremånadersperiod.

Bitter Melon

En rapport i Science Daily uppger att bitter melon, en grönsak som används i traditionell kinesisk medicin, är ett naturligt botemedel mot diabetes som fungerar genom att begränsa hjärnans reaktion på söta smak stimuli. Du kan köpa hela vegetabiliska eller får den i juice form kombinera det med de rekommenderade 3-5 portioner frukt och grönsaker per dag.