Naturläkemedel för bihåleinflammation

Bihåleinflammation, även känd som en sinus-infektion, kännetecknas av irriterade svullna membran som innehåller luft och sekret. Denna vätska matar bakterier och leder till en infektion. Symptomen är feber, frossa, huvudvärk i den främre delen av huvudet och nästäppa med tjocka urladdning. Det finns också smärta, rodnad, ömhet och svullnad. Bihåleinflammation orsakas av saker som förändrar slemproduktion, såsom allergier, luftföroreningar, rök, kemikalier, flygresor och förändringar i kroppstemperatur som gynnar tillväxten av bakterier. Det finns många naturliga behandlingar som kan hantera en aktiv infektion och bidrar till att förhindra nya.

Herbal Behandlingar

Anis te har kraftfulla eteriska oljor som hjälper bryta upp trafikstockningar. Ta 1 kopp tre gånger dagligen. Bromelain tabletter lindra trängseln och utöka effekten av receptbelagda antibiotika genom att bromsa den takt de metabolisera och passera genom urinen. Ta 500 mg tre gånger dagligen mellan måltider. Människor som är allergiska mot ananas kan uppleva utslag när du använder bromelain. Avbryt användning om detta inträffar. Cat klo bygger upp immunitet mot bakteriella infektioner och lindrar inflammation. Ta 1000 mg två gånger dagligen. Använd inte kattens klo om du är gravid eller ammar. Fläder bryter upp slem. Ta enligt anvisningar på etiketten. Horehound te producerar utsöndring av vätska för att bära bort trängsel. Drick 1 kopp 1-2 gånger om dagen. Osha tinktur är ett starkt antibakteriellt. Ta 10-15 droppar i ¼ kopp vatten tre gånger om dagen. Timjan te lindrar trängseln. Drick 1 kopp upp till fyra gånger om dagen.

Andra förslag

Steam inhalationer av eukalyptusolja kommer att bryta upp trafikstockningar. Lägg 5 till 10 droppar olja till varmvatten, drapera en handduk över ansiktet och blandningen och andas in ångan. Drick mycket vätska för att bryta upp slem och hjälpa till med dränering. Placera varma våta trasor över ansiktet flera gånger om dagen för att öppna upp näsgångarna. Använd så mycket värme som du kan tolerera i ca 10 minuter i taget. Nasal douching kommer att rensa ut näsgångarna och hjälpa spola ut bakterier. Gör en lösning av ¼ tesked salt i en kopp varmt vatten. Cup handen, häll lösningen i den och andas in i ena näsborren medan du håller den andra stängd. En Neti kruka kan också användas. Detta är en keramisk behållare med en böjd pip. De finns i livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker och på nätet. Det är också bra för att minska salt och socker intag. Det finns anekdotiska rapporter om att akupunktur kan vara till hjälp, men denna behandling har inte studerats.