Natural Health botemedel för diabetes

Personer med diabetes har mycket höga nivåer av socker i blodet. Deras kroppar kan inte riktigt använda insulin, ett ämne som ansvarar för att omvandla stärkelse, socker och andra former av livsmedel energi. Detta leder till höga nivåer av glukos bygger upp i kroppen, vilket kan orsaka allvarliga skador om de lämnas obehandlade. Många naturliga ämnen kan hjälpa till att hantera diabetes.

Observera att diabetes är ett allvarligt tillstånd. Det är bäst att rådgöra med en läkare för att fastställa en säker och effektiv behandlingsplan.

Herbal Behandlingar

Salacia oblonga har en lång historia av användning i indisk medicin för att reglera en ökning av blodsockret efter en måltid. Enligt Dr Andrew Weil, en studie publicerad i en 2005 frågan om Journal of American Dietetic Association fann att substansen kontrollerade nivåerna av blodsocker efter måltid och sänkte insulinnivåer. Det är viktigt att notera att studien inte specifikt var relaterad till diabetes och ingen av deltagarna fick tillståndet. Det är bäst att diskutera denna behandling med en läkare.

Enligt University of Maryland Medical Center, har följande örter visat förmåga att hantera diabetes. Rådgör med en läkare för att bestämma lämpliga doser.

Bitter melon har en lång historia av användning i traditionell kinesisk medicin. Det sänker nivåerna av glukos i serum. Bockhornsklöver frön reglerar blodsockernivån. Gymnema studerades som ett komplement till traditionella diabetes mediciner och det verkar att öka deras effektivitet. Denna ört kan påverka förmågan att smaka söta livsmedel. Kanel minskar nivån av glukos, blodsocker, och mängden fett och kolesterol i blodet. Amerikansk ginseng sänker blodsockret. I synnerhet kan det sänka typiska stegring i blodsockret efter att ha förtärt en måltid, om det tas före eller under måltiden.

Kosttillskott

Krom hjälper kroppen använda insulin mer effektivt genom att överföra dem från blodet in i cellerna för energiproduktion. Det minskar också nivån på blodsockret. Överskrid inte 200 mikrogram per dag. Krom finns naturligt i öljäst, ost, kött, fisk, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Forskning visar ett starkt samband mellan låga halter magnesium och typ 2-diabetes. Att ta magnesium tillskott eller äter mat rik på detta mineral såsom fullkorn, gröna bladgrönsaker, bananer, baljväxter, nötter och frön, kan främja hälsosamma blodsockernivåer. Diskutera magnesium tillskott med din läkare för att bestämma dosen.

Vanadin, ett spårämne, fungerar på ett liknande sätt som insulin. Det ökar insulinkänsligheten, återställer blodsockret till normala nivåer, och kan minska insulindoser. Prata med en läkare för att bestämma en lämplig dos.

Antioxidanter

Antioxidanter skyddar kroppen från fria radikaler, som skadar molekyler som kan orsaka en mängd problem i kroppen. Personer med diabetes tenderar att ha höga nivåer av fria radikaler och låga nivåer av antioxidanter. Komplettera med dessa nyttiga ämnen kan minska symtom på diabetes. Diskutera lämpliga doser med din läkare. Nyttiga antioxidanter är selen, zink, vitamin C, beta-karotener, och coenzym Q10. Conenzyme Q10 skyddar också hjärtat; personer med diabetes löper ökad risk för hjärtproblem.

Neuropati Behandlingar

Många personer med diabetes lider av neuropati, ett smärtsamt tillstånd som orsakar nervskador. Fria radikaler, som finns i större mängder hos personer med diabetes, påverka nerver och blodkärl negativt. Alfa-liponsyra och gamma-linolensyra (vanligast i jättenattljusolja) kan ta itu med detta tillstånd. Enligt University of Maryland Medical Center, flera studier visar akupunktur kan erbjuda befrielse från denna smärtsamma tillstånd.

Sinne / Body Medicine

Stress kan negativt påverka personer med diabetes. Utforma en plan för att hantera stress rekommenderas starkt. Naturliga metoder som tai chi, yoga, meditation, och positiv visualisering kan hjälpa. Biofeedback, vilket innebär utbildning själv att bli mer medvetna om och kontrollera kroppens svar på stress, kan positivt påverka blodsockerhalten. Inte bara kan dessa saker fungerar som verktyg för att hantera stress, kan de ge motivation att göra bättre val för att hjälpa till att kontrollera sjukdomen.