Natural Foods Dat Help depressie

We voelen ons allemaal een beetje blauw van tijd tot tijd, maar wanneer dit gevoel langer duurt dan een paar weken kunt u lijden aan depressie. Depressie wordt veroorzaakt door lage niveaus van serotonine --- de stof in de hersenen die een gevoel van welbevinden regelt --- en een onbalans van deze chemische stof wordt vaak veroorzaakt door een vitamine en mineralen tekort. Voordat u denkt over het nemen van een anti-depressivum met riskante bijwerkingen (hoewel dit nodig kan zijn als er niets anders werkt), probeer dan eerst het verbeteren van uw dieet.

Omega-3

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren (EFAs) die essentieel zijn voor cellen, spieren, zenuwen en organen te laten functioneren. Het lichaam kan essentiële vetzuren niet in haar eigen, zodat ze moeten worden verkregen via de voeding of supplementen. Depressie wordt vaak behandeld met antidepressiva serotonine in de hersenen verhogen op soortgelijke wijze dat omega-3 doet. De beste bronnen van Omega-3 vetzuren zijn visolie, wilde zalm, walnoten en lijnzaad.

Foliumzuur

Foliumzuur en foliumzuur zijn vormen van in water oplosbare vitamine B9; foliumzuur nature in voedsel en foliumzuur is de synthetische vorm van dit vitamine. Foliumzuur helpt bij de productie van serotonine, dat extra foliumzuur is voordelig voor mensen met een depressie. Goede bronnen van foliumzuur zijn onder andere donkergroene bladgroenten zoals spinazie, broccoli, raapstelen, asperges en sla; fruit zoals bananen, meloenen en citroenen; gedroogde of verse bonen en erwten, zonnebloempitten; en organen zoals lever en nieren.

Vitaminen & Mineralen

Lage niveaus van vitamine B zijn direct gerelateerd aan gevoelens van depressie en angst. Voedsel bronnen van de B-vitaminen bevatten granen, noten, kip, kalkoen, bruine rijst, bananen, linzen en eieren.

Tekortkomingen in bepaalde mineralen, zoals kalium, ijzer, calcium, magnesium of zink kan leiden tot depressie. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium omvatten de meeste verse groenten en fruit. Ijzer-rijke voedingsmiddelen zijn onder andere rood vlees en cashewnoten. Eet zuivelproducten en groene bladgroenten voor calcium; vis, artisjokken, amandelen en gerst voor magnesium. Vleeseiwit is een uitstekende bron van zink.

Endorfines

Endorfines zijn polypeptiden die worden geproduceerd door de hypofyse tijdens het sporten, opwinding en orgasme, en produceren een gevoel van welzijn dat de effecten van lage serotonine tellers. Voedselbronnen die de afscheiding van endorfines stimuleren zijn donkere chocolade, donkere melasse, paranoten en chili pepers. Houd er echter rekening mee, dat het eten van te veel suiker zal je serotonine niveaus te verlagen.

Andere methoden

Naast het eten van een voedzaam dieet, moet u voldoende zon en regelmatige lichaamsbeweging te krijgen, lachen veel en te mediteren om serotonine niveaus te verhogen. U kunt ook proberen het nemen van 5-HTP (5-HTP), dat is een aminozuur dat serotonine verhoogt en is gebruikt in Europa voor veertig jaar. Dit moet worden genomen op een korte termijn alleen, en niet door degenen die hebben een geschiedenis van hartproblemen. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een supplement.

Vermijden

Vermijd geneesmiddelen op recept (als dat al mogelijk is), omdat deze medicijnen afbrekende het lichaam van belangrijke vitaminen en mineralen. Dergelijke voorschriften zoals de pil, antibiotica, pijnstillers en ulcus drugs. Vermijd ook cafeïne, roken en suiker, die onderdrukt de productie van serotonine in de hersenen.