Natural Cures voor Vermoeidheid

Natural Cures voor Vermoeidheid

Als u moe, vermoeid gevoeld of gestrest, kan natuurlijke remedies u voorzien van energie en uithoudingsvermogen. Natuurlijke geneeswijzen onder meer voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en plantenextracten. Deze werken natuurlijk met het lichaam om energie te ondersteunen. Als u op dit moment voorgeschreven medicijnen, in overleg met uw zorgverzekeraar voor de aankoop van natuurlijke gezondheidsproducten.

B-complex

Het vitamine B-complex omvat het hele spectrum van B-vitaminen die samenwerken om het zenuwstelsel te ondersteunen, verhoging van de energie niveaus en de cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Van bijzonder belang is vitamine B5 voor de gezondheid van de bijnier, vitamine B6 voor een evenwichtige serotonine niveaus, en B9 en B12 voor energie, geheugen, concentratie en focus. B-complex kan worden genomen als een voedingssupplement, of door middel van de voeding in voedsel zoals varkensvlees, nutritionele gist, noten, zaden en zeegroenten.

CoQ10

CoQ10 is een antioxidant enzym dat essentieel is voor het vervaardigen van cellulaire energie aanwezig in alle weefsels van het lichaam. Hoewel het lichaam produceert CoQ10, het nemen van dit enzym als een aanvulling kan bieden extra voordelen. Volgens James Balch, MD, en Mark Stengler, ND, auteurs van "Voorschriften voor Natural Cures," 100 mg van CoQ10 drie keer per dag wordt aanbevolen voor het verbeteren van de symptomen van vermoeidheid. CoQ10 is ook van nature in de voeding verkregen door het eten van rood vlees, kip en vis.

Ashwagandha

Ashwagandha, ook wel bekend als withania, is een inheemse plant van India die is gebruikt in de traditionele en hedendaagse kruidengeneeskunde voor slapeloosheid, chronische vermoeidheid en een laag immuunsysteem. Volgens Kerry Bone, auteur van "The Clinical Guide to Blending Liquid Kruiden", Ashwagandha wortel verbetert het uithoudingsvermogen, ondersteunt de cardiovasculaire functie, saldi slaap cycli en versterkt bijnier functie. Neem ashwagandha dagelijks om je lichaam te beschermen tegen stress in de vorm van een supplement, thee of een vloeibare tinctuur.

Ginseng

Ginseng wortel is wereldwijd bekend om zijn herstellende eigenschappen. Een rijke bron van natuurlijke chemicaliƫn genaamd ginsengosides, ginseng wortel helpt tegen stress en verhoogt het uithoudingsvermogen. Volgens een artikel van 2003 door Vince Boyd gepubliceerd in "Modern Phytotherapist," ginseng helpt om symptomen van vermoeidheid, vermoeide ledematen, een slechte eetlust en slecht geheugen te verbeteren. Neem ginseng wortel als een aanvulling, een kopje thee of vloeibare tinctuur. Deze kruiden-product kan de bloeddruk verhogen, dus als u op dit moment getroffen en het nemen van medicijnen, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Rhodiola

Rhodiola, ook bekend als de gouden wortel en arctische wortel, is een Siberische kruid dat is uitgegroeid tot de focus van de recente medische onderzoek. In een recensie van het onderzoek gepubliceerd in Alternative Medicine Review in 2002, werd rhodiola gevonden om het uithoudingsvermogen, uithoudingsvermogen verhogen en de stress door de balans van hormonen zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. De evaluatie beveelt het gebruik van een gestandaardiseerd extract van Rhodiola rosea wortel om u te verzekeren van een klinisch significant niveau van de actieve stoffen te ontvangen in de plant.