Nationale Dag van verpleegsters Leuke weetjes

Nationale Dag van verpleegsters Leuke weetjes

Nationale Dag van verpleegsters, ook wel Nationale RN Dag van de Erkenning, is mei 6. Het is de eerste dag van de Nationale Week van Verpleegsters, die duurt tot 12 mei, Florence Nightingale's verjaardag. Typisch, vieringen zijn diners, proclamaties, seminars en evenementen die zich richten op het belangrijke werk gedaan door verpleegkundigen.

Wat te geven

Tijdens de feestelijkheden, verpleegkundigen krijgen vaak bloemen en geschenken van vrienden en familieleden, artsen en bestuurders, en zelfs patiƫnten.

Florence Wie?

Door haar werk met gewonde soldaten tijdens de Krimoorlog in de jaren 1850, verpleegster Florence Nightingale maakte het Britse leger te verbeteren voorwaarden in hun ziekenhuizen. Haar aandacht voor hygiƫne en voeding vele levens gered en werd de basis van de moderne verpleegkunde.

Beginnings

In 1953, Dorothy Sutherland van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, Onderwijs en Welzijn opgeroepen tot een "Dag van de Verpleegster" in oktober van het volgende jaar. In 1954, een week lang naleving markeerde de 100ste verjaardag van de dienst van Florence Nightingale in de Krimoorlog.

Volharding

President Nixon uitgeroepen tot "National Verpleegster Week" in 1974. In 1981, een groep van New Mexico verpleegkundigen begonnen met een drive te verklaren mei 6 "Nationale Dag van de Erkenning voor verpleegkundigen." Congres goedgekeurd in 1982. Binnenkort zal de viering uitgebreid tot een week.

Speciale Dagen

Nationale Studenten Verpleegkundigen Dag is 8 mei en Nationale School Nurse Day is op de woensdag in de Nationale Week van Verpleegsters.

Wereldwijd

Sinds 1965 is 12 mei geweest Dag van de Verpleging.