Nasale irrigatie Tips

Nasale irrigatie Tips

Nasale irrigatie is een techniek om de binnenkant van de neus en sinus passages spoelen. Nasale irrigatie wordt bereikt door het gebruik van een nasale irrigatie instrument dat eenvoudig via cupped hand gebruikt om water snuiven in de neus kan zijn, een elektronische pomp die water dwingt in de neus in een gecontroleerde pulserende wijze. Nasale irrigatie kan nuttig bij mensen die lijden aan nasale congestie, maar mag nooit in een toestand van acute bacteriële ziekte. Raadpleeg altijd een arts voordat u probeert nasaal irrigatie thuis.

Nasale irrigatie Instrumenten

Nasaal irrigatie instrumenten vergemakkelijken het doorspoelen van een oplossing in de neus, en fungeren als het systeem voor de voorbereide irrigatievloeistof. Enkele veel voorkomende irrigatie instrumenten omvatten theepot-achtige stijve wanden water potten, samendrukbare flessen, of elektronische pompen. Samendrukbare flessen zijn de goedkoopste en eenvoudigste om thuis te gebruiken. Elektronische pompen kan de mogelijkheid pulsatie werkzaamheid van slijm clearing verhogen.

Nasale irrigatie-oplossing

Irrigatie oplossing moet isotoon zijn, of die dezelfde concentratie opgeloste elektrolyten als het lichaam. Wanneer irrigatie oplossing bij lichaamstemperatuur en isotone, zal geen pijn tijdens irrigatie. Irrigatie oplossing kan worden gemaakt door het mengen van een kopje warm water met 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel bakpoeder.

Nasale irrigatie Technieken

Afhankelijk van de monddouche wordt benut, nasaal irrigatie technieken variëren. De eenvoudigste methode is het kantelen van het hoofd naar een kant en het gieten van de irrigatie-oplossing in het bovenste neusgat terwijl ademen door de mond. Dit moet langzaam en weloverwogen, waardoor de oplossing stroomt uit het andere neusgat.

Nasale irrigatie Indicaties

Het beste is om een ​​arts te raadplegen voordat u neusirrigatie thuis uitvoeren. Nasaal irrigatie kan heilzaam en rustgevend voor mensen die last hebben van allergische rhinosinusitis, verkoudheid, of stof impactie in de neus zijn. Irrigatie helpt gewoon het lichaam duidelijk dik slijm uit de trilharen of kleine haartjes die in de neus. Irrigatie biedt ook verlichting van de symptomen.