Narcistische persoonlijkheidsstoornissen

Narcisme, vernoemd naar de Griekse mythe van Narcissus, de opvallende Griek die veroordeeld was om verliefd te worden met zijn reflectie voor het weigeren van de nimf Echo. Niet in staat om zijn liefde te bereiken, bleef hij aan de rand van het water en veranderde in een bloem. Een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is een persoon verliefd op zichzelf, die anderen negeert om hun doelen te bereiken.

Symptomen

Personen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) moet bepaald veelvoud gedrag voor de diagnose geven. Ze zijn zichzelf belangrijk, en denken dat ze beter zijn dan anderen zijn, soms overexaggerating om dit te bereiken. Met NPD, de ideale doel is controle door macht, succes of fysieke kracht en de overtuiging dat alleen belangrijke mensen zoals zijzelf kunnen begrijpen. De narcistische persoon nodig heeft en voelt zich gerechtigd om aandacht en bewondering of hunkert beruchte te zijn. Voortdurend arrogant en jaloers op hetzelfde moment, anderen gebruiken ze om hun wil voltooien, ontbreekt empathie voor iedereen langs de weg.

Oorzaken

De oorzaken van de narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn onduidelijk. Het treft vooral mannen, en onderzoek laat zien dat het is waarschijnlijk een mengsel van genetica en opvoeding. Sommige kindertijd oorzaken kunnen ofwel een extreem misbruik en nalatig opvoeding die het kind sluwe gedrag leert zijn. Aan de andere kant echter, extreme verwennerij, lof en goedkeuring kan de aandoening bij deze meestal overgevoelig kinderen te bevorderen. Degenen die het dichtst bij het kind hun leeftijdsgenoten, verzorgers en gezagsdragers zijn meestal de distributeurs van dit gedrag.

Soorten

Er zijn verschillende types van narcistische persoonlijkheidsstoornissen dat de bezigheden van de individuele besturen. Cerebrale personen zijn degenen die gedijen op intellectuele bezigheden, meestal geloven dat ze zijn zeer intelligent, terwijl somatische individuen beweren dat hun superioriteit vanwege hun lichamelijke schoonheid en veroveringen. Daarnaast zijn er de klassieke individuen die meerdere symptomen van een narcistische stoornis te tonen, maar ook zijn er compenserende individuen die hun persoonlijkheid en acties mogelijk maken om te compenseren voor de interne laag zelfvertrouwen en ontoereikendheid.

Behandeling

Er zijn momenteel geen medicinale behandelingen voor narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar door middel van psychotherapie, velen een normaal leven leiden. Door langdurige therapie, patiënten als hun problemen die zijn ontwikkeld met de stoornis. Mensen gediagnosticeerd met een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben meestal een persoonlijkheid gevormd rond het grootste deel van de egoïstische symptomen dus een volledig herstel is niet de oplossing. Omvorming van de persoonlijkheid om dingen in een beter perspectief te zetten in plaats van de patiënt volledig te veranderen is de lange-termijn doel.

Overwegingen

Vele malen, mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis ontwikkelen van andere niet-gerelateerde problemen. Het is gebruikelijk voor narcistische patiënten om depressie, angst, drugs of alcohol misbruik, psychische stoornissen of roekeloos gedrag te ontwikkelen. Door de reeds ernstige wanen combinatie met andere aandoeningen, is het belangrijk om een ​​arts te helpen zo spoedig mogelijk een suïcidale of kwaadwillige handelingen voorkomen en verdere voorwaarden ontwikkeling voorkomen.