När ska Dexedrine förskrivas?

Dexedrine är ett centralstimulerande läkemedel som ursprungligen utvecklades av GlaxoSmithKline på 1930-talet. Dess generiska namn är dextroamfetaminsulfat och en förlängd frisättning heter Spansule finns också.

Det är ett schema II (CII) läkemedel och Enforcement Agency Drug övervakar alla recept och dosering av medicinen. På grund av medicinering missbruk och beroendepotential.

Godkända användningsområden

Dexedrine godkända användningsområden är för behandling av Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD) och väletablerad och beprövad narkolepsi.

Dexedrine vanligaste användningsområde är för behandling av ADHD för individer 3 och äldre. Enligt DSM-IV eller Diagnostisk och statistisk manual över psykiska sjukdomar, innebär en ADHD diagnos närvaron av hyperaktiva-impulsiva eller ouppmärksamma symptom som orsakade nedskrivnings och var närvarande innan de fyllt 7.

Som ett stimulerande, ökar Dexedrine vakenhet och koncentration, samtidigt som man minskar impulsivitet och hyperaktivitet hos patienter med ADHD. Generellt vårdgivare förskriva Dexedrine som en del av den totala ADHD behandling, vilket kan innefatta rådgivning eller andra terapier.

Beroende är en viktig säkerhetsrisk för Dexedrine, liksom andra amfetamin mediciner. Några andra biverkningar tillväxt stunt eller viktökning hos barn och plötslig död hos barn och tonåringar, särskilt de med hjärtfel. Dexedrine kan också orsaka plötslig död, hjärtinfarkt och stroke hos vuxna.

Dexedrine används också för att behandla narkolepsi, en sömnstörning. En narkolepsi diagnos innefattar lider naturligt från "oemotståndliga attacker av uppfriskande sömn" för tre månader eller mer, kataplexi, hypnopompic hallucinationer eller sömnförlamning.

Off-label användningsområden

Vårdgivarna förskriva Dexedrine off label för behandling av depression och narkolepsi, en kronisk sömnstörning som kännetecknas av plötsliga anfall av djup sömn och förlust av muskeltonus. Andra symptom på detta tillstånd är sömnförlamning och hallucinationer.

Dexedrine används för behandling av fetma på grund av dess förmåga att undertrycka aptit och dess förmåga att öka aktivitetsnivåer genom att stimulera det centrala nervsystemet. Medicineringen ordineras endast i de fall då viktminskning inte kan uppnås på annat sätt fortsatt viktökning är livshotande. Det bör dock inte tas kontinuerligt för viktminskning.

Dexedrine Studier

Dexedrine studeras för närvarande för att avgöra om det kan öka uthålligheten i sjukgymnastik patienter, minska trötthet hos cancerpatienter som genomgår kemoterapi och strålning och förbättrar depression i HIV / AIDS och Alzheimerpatienter.

Dessutom är denna medicin också genomgår kliniska prövningar för behandling av refraktär depression, behandlingsresistent tvångssyndrom och kokainberoende.