Namen van de spieren van het menselijk lichaam

Menselijke spieren bestaan ​​uit vele cellen en zijn verantwoordelijk voor beweging in het lichaam. Het menselijk lichaam heeft meer dan 600 spieren.

Skeletspieren

Skeletspieren van de van het lichaam naar de botten verbonden. Wanneer deze spieren samentrekken, trekken ze op de botten of de huid. Dit veroorzaakt beweging in het bijzonder deel van het lichaam waar de spieren contractant. Dit zijn willekeurige spieren die u kunt bedienen. De vermelde hele spieren zijn alle skeletspieren.

Hoofd en Gezicht Spieren

De spieren in het hoofd en het gezicht zijn voorbeelden van skeletspieren en omvatten: occipitalis, frontalis, orbicularis oris, zygomaticus, depressieve anguli oris, wangspier, Musculus risorius, obicularis oculi, kauwspieren, temporalis, kauw- en mylohyoid. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor bijna alle willekeurige bewegingen van het gezicht en het hoofd, zoals kauwen, fronsen, glimlachen, het sluiten van de oogleden, het openen van de mond, slikken en andere gezichtsuitdrukkingen of processen.

Schouder- en armspieren

Schouder- en armspieren zijn: teres major, teres minor, deltoideus, subscapularis, supraspinatus, infraspinatus, biceps brachii, brachialis, brachioradialis, triceps brachii, pronator teres, supinator. Deze spieren worden gebruikt om de arm naar buiten uitstrekken, buigen spieren, zwenkarm en andere armbewegingen.

Hip en dijspieren

Heup en dij spieren zijn: iliacus, psoas major, pectineus, gluteus maximus, gluteus medius, tensor fasciae latae, ontvoerder longus / magnus, rectus femoris, vastus (lateralis, medialis, en intermedius). Deze spieren flex en draai de dij in verschillende spieren locaties, zowel hoog, laag, of lateraal. Hamstrings zijn: biceps femoris, semiteninosus en semimembranosus. Hamstrings werken door uitbreiding van de heup en het buigen van de knie gewrichten.

Trunk-en rugspieren

Spieren in de borst en rug spieren zijn: trapezius, levator, scrapulae, rhomboideus, latissimus dorsi, quadratus lumborum. Deze spieren steun in de beweging van het bovenlichaam en helpen met buigen, tillen, bukken, ademhaling en andere bovenlichaam bewegingen.