Nadelige effecten van Simvastatine

Simvastatine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om bepaalde aspecten van hartziekten, bijzonder hoog cholesterol en hoge triglyceriden. Cholesterol is een stof die door de lever die nodig is voor vele lichaamsfuncties. Aangenomen wordt dat soms het lichaam te veel cholesterol bij sommige mensen. Beperking cholesterol door het lichaam met geneesmiddelen zoals simvastatine vermindert het risico op hartziekten. Simvastatine is de generieke merk van het geneesmiddel Zocor en een deel van het statine familie.

Hoe het werkt

Simvastatine werken door het blokkeren van een belangrijk enzym dat is gekoppeld aan de productie van cholesterol in de lever dus minder cholesterol op natuurlijke wijze door het lichaam.

Effecten van Lower Cholesterol

Simvastatine werkt goed om cholesterol te verlagen. Helaas, door het verlagen van cholesterol, onze lichamen zijn in gevaar in andere gebieden zetten. Cholesterol kan ook betekenen lagere hoeveelheden essentiƫle enzymen, minder vitamine D en de uitputting van CoQ10, die nodig zijn voor de gezondheid.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van simvastatine zijn hoofdpijn, obstipatie, spierpijn, diarree, bovenste luchtweginfectie, indigestie, misselijkheid en geheugenverlies. Dr Duane Graveline, een voormalige NASA-astronaut en wetenschapper leed aan geheugenverlies tijdens het gebruik van statines en heeft herhaaldelijk het publiek gewaarschuwd voor de risico's.

Ernstige bijwerkingen

Dr. Joseph Mercola van Mercola.com, een van de toonaangevende alternatieve geneeskunde websites, schrijft uitgebreid over de gevaren van simvastatine en de andere statines. Hij beweert dat de uitputting van CoQ10 te wijten aan simvastatine of andere statines uiteindelijk kan leiden tot de dood.

Testimonials

De website Askapatient.com is gewijd aan het waarderen alle drugs volgens patiƫnten opmerkingen. Simvastatine heeft 610 reacties met een score van 1,8. Het rating systeem is 1 tot 5, waarbij 1 de slechtste en 5 het beste. Overall, simvastatine lage vanwege de vele negatieve bijwerkingen.

Contra

Simvastatine mag niet worden ingenomen met de volgende geneesmiddelen: itraconazol, ketoconazol, erytromycine, claritromycine, telitromycine, HIV-proteaseremmers of Nefazodone. Grote hoeveelheden grapefruitsap mag niet worden verbruikt, terwijl op simvastatine. Tot slot, als u een actieve leverziekte, zwanger bent of probeert zwanger te worden, moet je niet simvastatine nemen.