Nadelen van het dragen van een Occlusale Splint

Nadelen van het dragen van een Occlusale Splint

Een occlusale spalk is een mond apparaat dat wordt gebruikt om bruxisme, de handeling van het malen van tanden op elkaar te stoppen. De gebitsbeschermer wordt ook gebruikt om tandheelkundige werk te beschermen en te behandelen kaak aandoeningen. Het is een verwijderbaar stuk dat is speciaal gevormd om de bovenste en onderste tanden passen. Hoewel een occlusale spalk is handig voor het corrigeren van de verschillende tandheelkundige problemen, zijn er nadelen aan het dragen van een.

Ineffectiviteit

Een occlusale spalk kan niet stoppen tandenknarsen, volgens The orthodontische Cyberjournal. De spalk kan beschermen tanden gedurende de tijd dat een gebruiker het draagt, maar het probleem van tandenknarsen kan terugkeren wanneer de spalk niet meer gebruikt. Spalken kan kostbaar zijn, vooral degenen die zijn op maat gemonteerd door een tandarts. Het apparaat is een verspilling van tijd en geld van een patiënt als de spalk geen resultaten op lange termijn hebben.

Infectie en Decay

Wanneer een patiënt draagt ​​een occlusale spalk gedurende langere tijd, kan de spalk tandbederf veroorzaken. Bacteriën en puin kunnen gevangen onder de bewaker geworden. De spalk blokken speeksel van het wegwassen van bacteriën en tandplak, die kan toelaten holtes en tandvlees infecties te ontwikkelen, terwijl een patiënt draagt.

Splint Damage

Soms spalk gebruikers die hun tanden slijpen kan onbewust malen het materiaal van de spalk, volgens de TMJ Help Program. Dit proces kan tandafdrukken achter in de spalk die een onjuiste pasvorm veroorzaken. Als de spalk niet goed past, kan het probleem het hoort te repareren verergeren. Als de spalk is beschadigd door bijten, moet de bewaker worden vervangen. De kosten van vervanging extra moeilijkheden voor de patiënt.

Andere Nadelen

Het dragen van een occlusale spalk kan pijn en gevoeligheid in je tanden veroorzaken. Dit ongemak gebeurt meestal tijdens de eerste paar dagen van een patiënt begint het dragen van de spalk. De pijn mag slechts gedurende één tot drie dagen, afhankelijk van Smiles From The Heart. De splint is een toename in het speeksel die tijd verdwijnt veroorzaken. Sommige patiënten moeten een spalk dragen de hele tijd. Deze constante gebruik kan irritatie van mond en tandvlees van de patiënt veroorzaken. Indien de splint voortdurend verwijderd, de specifieke mond voorwaarde niet gecorrigeerd. Ook kan het moeilijk zijn om te eten bij het dragen van de spalk. Kauwen terwijl het dragen van een spalk onnodige stress kan zetten op de spieren van de mond. Daarom kan het nuttig zijn om te eten alleen zacht voedsel, zoals soep of aardappelpuree, terwijl het dragen van de spalk.