Nadelen van chemotherapie

Nadelen van chemotherapie

Een van de meest angstaanjagende aspecten over de diagnose kanker is het hebben van agressieve therapieën, zoals spoedeisende operatie of chemotherapie ondergaan. Straling en infuus van cytotoxische chemicaliën gebruikt in combinatie te maken van wat bekend staat als chemotherapie. De bijwerkingen, zowel op korte termijn als op lange termijn, kan hard zijn.

Waarschuwing

Houd er rekening mee dat niet elke patiënt met kanker zal chemotherapie en hoeft niet alle patiënten die chemotherapie ondergaan zal ernstige korte termijn of lange termijn bijwerkingen. Dit is een snel groeiende gebied van de medische wetenschap, dus niet de nadelen van chemotherapie je bang te laten in het niet ontvangen van potentieel levensreddende behandelingen.

Soorten

Korte termijn negatieve bijwerkingen van chemotherapie zijn: verlies van haar en wenkbrauwen, verlies van eetlust, met voedsel smaak eigenaardige, zweertjes in de mond, misselijkheid, braken, diarree of obstipatie (door minder voedselinname), vermoeidheid, mentale mistheid en het onvermogen om te weerstaan infecties. Een korte termijn nadeel is dat behandeling tijdrovend.
Bijwerkingen op lange termijn (afhankelijk van het type kanker dat u heeft en waar de behandeling werd gedaan) omvatten onvruchtbaarheid, hartproblemen, schade aan het centrale zenuwstelsel of schade aan vitale organen zoals de longen of de lever. Een ander nadeel is de kostprijs, die veel zorgverzekeraars niet volledig betalen.

Time Frame

Chemotherapie behandelingen kan uren duren in een keer. Het kan bijna onmogelijk om vast te houden in een baan of naar school te gaan als gevolg van behandelingen. Sommige patiënten kan hebben om het gehele verloop van de behandeling door te brengen in een ziekenhuis. Afhankelijk van waar de kanker is, hoe geavanceerd is en individuele gezondheid van de patiënt, chemotherapie behandelingen slechts twee weken of zo lang als enkele maanden. Soms werkt een chemokuur niet werken en een ander nodig.

Overwegingen

Chemotherapie is niet lichtvaardig genomen door artsen vanwege de gevaren van de lange-termijn bijwerkingen en de kosten voor de patiënt. Het wordt beschouwd als de beste optie als de kanker lijkt te hebben verspreid naar andere organen, of na een operatie om een ​​tumor, kanker nog ontdekt in het lichaam. Het is ook de enige optie voor sommige ongeneeslijke vormen van kanker, zoals leukemie, omdat de kanker door het hele lichaam en niet alleen op een locatie.

Effecten

Straling wordt gedacht een rol bij het ontstaan ​​onvruchtbaarheid of inwendige orgaanschade spelen. De cytotoxische stoffen waaruit chemotherapie geneesmiddelen zijn ontworpen om cellen te doden, en soms goed afsterven en kankercellen. Dit is de reden waarom haar valt uit. Cellen in het slijmvlies van de tong, maag en darmen vaak sterven als gevolg van behandelingen. Omdat chemotherapie gaat de bloedtoevoer, vaak beenmerg stopt het indienen hoeveelheid bloedplaatjes, witte bloedcellen of rode bloedcellen. Vaak zal al deze bijwerkingen verdwijnen na behandeling met chemotherapie eindigt.