Mythen & Feiten over Drugs

Ondanks het illegale karakter van drugs in de Verenigde Staten, drugsgebruik blijft een gemeenschappelijk voorkomen bij mensen uit alle sociaal-economische backgrounds.The lopende discussie over drugs heeft geresulteerd in vele mythen en misvattingen die blijven bestaan ​​tot op de dag. De beste manier om drugsgerelateerde mythes te onderscheiden van feiten is om de beschikbare statistieken en gegevens, dat is de eerste stap naar het maken van een weloverwogen beslissing te onderzoeken.

Mythen over drugsgebruik

De grootste en misschien wel het meest schadelijke mythe over drugsgebruik is dat illegale drugs zijn gevaarlijk voor je gezondheid dan legale stoffen zoals alcohol en tabak. Veel mensen gaan uit van een verband tussen legaliteit en veiligheid waar er geen is. Bijvoorbeeld, marihuana is een Schedule I stof ondanks nooit direct veroorzaken van een gedocumenteerde dood in zijn hele geschiedenis van gebruik, terwijl de alcohol blijft juridisch ondanks waardoor veel overdosis en verkeersdoden per jaar.

Drugsoorlog Mythen

Een belangrijke mythe over de War on Drugs is dat het de incidentie van drugsgebruik in de VS Volgens WhiteHouseDrugPolicy.gov is afgenomen, de War on jaarbudget Drugs 'overschreden 13700000000 $ in 2008 en is ingesteld zal toenemen met ten minste een miljard dollar in 2009. Ondanks deze exorbitante aantallen, illegale drugs zijn zuiverder, goedkoper en op grotere schaal beschikbaar dan ze waren 25 geleden. Volgens DrugPolicy.org, de zuiverheid van heroïne en cocaïne aanzienlijk gestegen, terwijl de prijzen daalden tussen 1981 en 1998. Intussen is de War on Drugs kost de belastingbetaler meer dan $ 40.000.000 per jaar.

Misvattingen over Verslaving

Een veel voorkomende mythe betreffende drugsgebruik is dat het proberen drugs ook maar een keer zal leiden tot verslaving. In werkelijkheid zijn de meeste mensen die proberen illegaal drugs nooit verslaafd raken en ga naar succesvolle, productief leven te leiden. Volgens Samhsa.gov, had 90 procent van de beginnende gebruikers niet afhankelijk worden of meer dan één keer te gebruiken in het jaar na hun eerste ervaring met drugs.

Verslaving is een ziekte als gevolg van complexe genetische en gedragsfactoren en derhalve niet kan worden toegeschreven aan het experimenteren met drugs alleen. Volgens ScienceDaily.com, mensen met een psychische aandoening hebben meer kans om drugs te wijten aan verschillen in een gebied van de hersenen genaamd de amygdala, die emoties zoals angst en vrees controleert misbruiken. Een familiegeschiedenis van verslaving verhoogt ook de kans dat een drugsgebruiker een verslaafde zal worden.

Drugsgebruik: een morele kwestie?

Mensen die ervoor kiezen om illegale stoffen te gebruiken zijn vaak het doelwit van kritiek van niet-gebruikers. Het stereotype van de gewelddadige, drug-gek crimineel wordt vaak gezegd door de tegenstanders van drugsgebruik, ondanks het feit dat drugs zelf niet bekend zijn voor het veroorzaken van gewelddadig gedrag in mentaal-stabiele individuen. Alcohol, anderzijds, speelt een rol in vele geweldsmisdrijven per jaar. Volgens MarinInstitute.org, 40 procent van de veroordeelde verkrachters melden zijn onder de invloed van alcohol op het moment van hun misdaden, terwijl 28 procent van de slachtoffers zelfmoord leeftijden 9-15 waren toe te schrijven aan alcohol in 1997.

De pogingen om drugsgebruik te schilderen als een morele kwestie hebben wortels in de raciaal gebaseerd propaganda van de pre-Harrison Act dagen, waarin de media geprobeerd om het publiek in actie te schrikken door de schuld bij drugsgebruik voor gewelddadige misdaden tegen de blanken. Met behulp van termen als "Negro cocaïne duivel" en soortgelijke raciale, ze waren succesvol in het omzetten van drugsgebruik in een kwestie van moraal ondanks dat er geen feitelijke basis voor hun vorderingen.

Harm Reduction en eliminatie

Ongeacht de stof, alle drugsgebruik draagt ​​risico's. De enige manier om deze risico's volledig te vermijden is door zich te onthouden van drugsgebruik helemaal. Degenen die ervoor kiezen om drugs te gebruiken, kunnen de risico's van negatieve uitkomsten te verminderen door het beoefenen van gematigdheid en voorzichtigheid, en door zich te informeren over de mogelijke effecten op voorhand.