Myers Briggs Personality Types

Je zou mensen praten over persoonlijkheidstypes zoals ENFP hebben gehoord en vroeg zich af wat het betekende Deze soorten persoonlijkheid komen van de Myers-Briggs Personality Inventory. Het kennen van je eigen persoonlijkheidstype kan een effectief instrument voor het verbeteren van je relaties en carrière.

Geschiedenis

Isabel Briggs Myers, en haar moeder, Katharine Briggs, ontwikkelde de Myers-Briggs Type Indicator om CJ Jung's theorie van psychologische types begrijpelijk en nuttig zijn in het leven van mensen te maken. Volgens de Myers-Briggs Foundation, de vrouwen op basis van hun evaluatie-instrument op Jungs theorie dat gedrag is niet willekeurig, maar volgt patronen.

Iedereen heeft verschillende manieren om het bekijken van de wereld. Je hebt een voorkeur voor hoe je je energie, voor de manier waarop je omgaat met informatie, hoe je beslissingen te nemen en hoe organiseer je je wereld. Myers-Briggs heeft deze vier voorkeuren onderverdeeld in categorieën. Elke categorie wordt vertegenwoordigd door een brief.

Energie en informatie

Waar u uw bron van energie is de eerste voorkeur. Extraverten (E) krijgen hun energie uit de interactie met andere mensen. Introverten (I) de voorkeur aan hun batterijen op te laden door de tijd alleen doorbrengen.

De tweede voorkeur is hoe u informatie, en wat je ermee doet. Sommige mensen vertrouwen meer op intuïtie (N). Zij zien het grote plaatje en geniet brainstormen nieuwe ideeën. Anderen richten zich op feiten en details, ze gegevens te verzamelen, en gebruik maken van hun zintuigen (S).

Besluitvorming en structuur

Hoe je beslissingen te nemen is de derde voorkeur. Sommige mensen hebben de neiging om meer met hun gevoelens (F) gaan, terwijl andere meer rationele en logische (L) als het gaat om het maken van keuzes.

Tot slot, hoe u uw wereld te structureren is de laatste de voorkeur. Als je altijd georganiseerd, op tijd en volgt een routine, dan heb je een Judging (J) persoonlijkheid. U bent waarnemen (P) als u liever spontaan te zijn, genieten van verandering en liefde verrassingen.

Personality Types

Na het beantwoorden van een aantal vragen met behulp van de Myers-Briggs Personality indicator, zal uw persoonlijkheidstype worden bepaald uit een combinatie van elk van de vier voorkeuren. Elk type wordt uitgedrukt als een soort code van vier letters. Bijvoorbeeld, zou een ENFP iemand die een Extravert, die is intuïtief en lost problemen op bij het zien van het grote beeld en brainstormen ideeën zijn. Ze neemt beslissingen met haar gevoelens, die andere mensen in aanmerking genomen, is graag spontaan en heeft een ongestructureerde perceptie van de wereld.

Er zijn 16 verschillende persoonlijkheidstypen. De Myers-Briggs Stichting benadrukt dat alle soorten gelijk zijn en er is niemand beste type.

Hoe Het helpt

De Myers-Briggs Personality Indicator kunt u inzicht in uw persoonlijkheid en hoe je omgaat met de mensen om je geven. Volgens de Myers-Briggs Foundation, het kennen van je persoonlijkheidstype kan voordelig zijn om carrièreplanning zijn. Bijvoorbeeld, als je een introvert, het doen van onderzoek zou kunnen leiden tot meer geluk dan een baan in de verkoop. Hogescholen, bedrijven en het Amerikaanse leger hebben het gebruikt om te werven en te vormen effectieve teams. Zelfs maar te weten van je partner persoonlijkheidstype kan soms helpen bij het opbouwen relationele vaardigheden en communicatie te verbeteren.