Myeloïde leukemie behandeling

Myeloide leukemie en kanker van de myeloïde bekleding bloedcellen, waardoor storingen in de normale bloedcellen, wordt het best behandeld met het proces van chemotherapie. Deze procedure bestaat voornamelijk uit twee stages --- inductie of remissie inductie, die een totale bezuiniging probeert op kanker door het terugdringen van het aantal leukemische cellen tot een onopvallende niveau en consolidatie therapie, die probeert om zich te ontdoen van enige overblijfsel onopgemerkt kwaal en bewegen tot genezing.

Remissie inductie

De eerste behandeling voor myeloïde leukemie met chemotherapie en anthracycline medicijnen probeert zichtbare kanker te verwijderen. Deze rigoureuze therapie in het ziekenhuis duurt normaal ongeveer zeven dagen. In het geval dat de leukemie het ruggenmerg of de hersenen bereikt, chemotherapie wordt direct op de cerebrospinale vloeistof. Tijdens dit proces en even daarna krijgen regelmatig beenmergcellen van de patiënt vernietigd samen met de leukemische degenen. Bijgevolg is het aantal bloedcellen daalt drastisch en moet worden behandeld met transfusies van bloedproducten, antibiotica en andere medicijnen. Als het proces van inductie werken, zullen er geen leukemische cellen in het bloed daarna, en het aantal beenmergblastentellingen cellen lager dan 5 procent binnen een paar dagen. In ongeveer twee weken, zal regelmatig bloedcellen beginnen te krijgen die door normale cellen van het beenmerg.

De gehele chemotherapie procedure wordt herhaald als remissie niet binnen een week van de behandeling wordt veroorzaakt. Normaal gesproken, deze procedure van de behandeling is succesvol bij de meeste patiënten, hoewel de factoren die het succes misschien wel grotendeels afhankelijk van bepaalde extrapolatieve redenen. Jongere patiënten beter reageren op deze behandeling dan oudere patiënten, omdat jongere patiënten algemeen de neiging om bemoedigende cytogenetische test verslagen (dwz het testen van gehele chromosomen van de kern van de cel op veranderingen in het aantal of structuurverschillen) hebben. Ze zijn ook minder kans op een reeds bestaande aandoening van het bloed te hebben en in staat zijn om beter bestand tegen elke uitputtend therapie zal zijn.

Consolidatie of Post-Kwijtschelding Therapie

Zelfs als remissie inductie succesvol is, houdt de behandeling procedure niet helemaal afschaffen van alle leukemiecellen. Meestal een klein aantal blijft, die de neiging terug te keren binnen een paar maanden, tenzij de patiënt ondergaat het tweede deel van de behandeling van consolidatie of post-remissie therapie. Om een ​​terugval te voorkomen, consolidatietherapie probeert elke aanhoudende leukemiecellen volledig vernietigen door chemotherapie of cytarabine (chemotherapie agent) in vele cursussen, bij hoge doses, gewoonlijk over een periode van vijf dagen en soms herhaald. Jongere patiënten, wederom, een betere kans op het verkrijgen van deze wijze van behandeling dan oudere patiënten.

Stem Cell Transplant

Bij patiënten met recidiverende myeloïde leukemie de enige gevestigde veelbelovende genezing na hoge dosis chemotherapie is stamceltransplantatie - hetzij een allogene (donor stamceltransplantatie) of een autologe (eigen stamcellen van de patiënt) transplantatie - te herstellen aanmaak van bloedcellen. Veel factoren bepalen de aanbeveling van de artsen voor het soort post-remissie therapie het meest geschikt is voor de patiënt. Bijvoorbeeld, als er meer dan een chemokuur nodig was om remissie te induceren, dan kan de arts een meer volledige programma met een stamceltransplantatie, die ook steeds meer plausibel stel voor als de patiënt een beschikbare broer, zus of donor met een soort matching tissue . Andere factoren zoals leeftijd van de patiënt, wensen elke chromosomale veranderingen, moet ook rekening worden gehouden transplanteren stamcellen omvat zeer strikte procedures behandeling met ernstige gevaren van meervoudige complexiteit.