Mycoplasma infecties

Mycoplasma infecties worden veroorzaakt door een besmettelijke bacterie Mycoplasma pneumoniae, die de luchtwegen beïnvloedt. Mycoplasma infecties kunnen leiden tot mycoplasma longontsteking of wat wandelen longontsteking genoemd en komen het meest voor in de late zomer en herfst.

Oorzaken

De infectie wordt verspreid persoonlijk door inademing van verontreinigde druppeltjes. Normaal gesproken, contact binnen nauwe woonvertrekken, zoals in slaapzalen, militaire huisvesting, scholen en opvanghuizen, produceert het hoogste risico. Mensen met auto-immuunziekten, hart-en vaatziekten en andere longaandoeningen zijn ook een hoog risico.

Symptomen

Symptomen van mycoplasma infecties zijn onder meer koorts, keelpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, hoesten en bronchitis. Longontsteking en middenoor infecties resulteren uit de infectie. Symptomen verschijnen 15 tot 20 dagen na blootstelling en ontwikkelen langzaam met een lage koorts, hoesten en vermoeidheid. Oorpijn en congestie kan optreden en de behandeling moet zeven tot tien dagen te beginnen vanaf het begin van de symptomen. Symptomen zijn onder meer spierpijn en stijfheid, snelle ademhaling, een brok in de nek, pijn aan de ogen en huiduitslag.

Diagnose

Bloedtesten zijn doorgaans positief voor de bacteriën vijf dagen nadat de symptomen verschijnen. Een volledig bloedbeeld en een bloedonderzoek op antistoffen moeten worden genomen. Een sputum test kan ook worden toegediend. Een thoraxfoto kan de diagnose te bevestigen.

Behandeling

Mycoplasma infecties worden gewoonlijk behandeld met antibiotica, zoals erythromycine en tetracycline gedurende een bepaalde periode. Behandelingsduur is afhankelijk van de ernst van de infectie. Uw arts zal u instrueren om voldoende rust te krijgen, eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en voldoende te drinken. Mensen met minder ernstige infecties kunnen de ziekte met zelfverzorging maatregelen behandelen, maar hoesten en vermoeidheid kan tot een maand of meer.

Preventie / Solution

Preventie van mycoplasma-infectie hangt af van hoeveel u in contact komen met een besmet persoon en uw hygiëne gewoonten. Was uw handen regelmatig en slaan een hand sanitizer in uw tas of broekzak voor tijden wanneer wasgelegenheid zijn niet beschikbaar. Mensen die een hoog risico hebben om de infectie worden antibiotica preventief.