Music for Healing en Ontspanning

Music for Healing en Ontspanning

De gezondheidsvoordelen van muziek is al heel lang. Er wordt zelfs verondersteld dat de universele aantrekkingskracht van de muziek heeft te maken met de ervaring van het horen van de hartslag van de moeder in de baarmoeder. Hoewel de redenen waarom muziek therapie effectief zijn nog steeds onderwerp van discussie, het is een feit dat het produceren van positieve en meetbare fysiologische effecten, zelfs bij relatief gezonde personen.

Geschiedenis

De helende werking van muziek zijn bekend sinds de oudheid. In de Verenigde Staten, muziektherapie gestart om een ​​meer geformaliseerde kunst na de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog geworden. Vele gewonde soldaten kwam terug en hun artsen en verzorgers moedigde hen aan om deel te nemen aan zowel passieve als actieve vormen van muzikale activiteit om de perceptie van pijn te verminderen.

Fysieke effecten

Het is belangrijk om muziek die is ontspannend en rustgevend voor een bepaalde persoon te luisteren. De eerste reactie is gewoonlijk een duidelijke toename van diepe ademhaling en een lagere hartslag. Live muziek is gevonden bijzonder effectief te zijn omdat het geluid wordt waargenomen door het oor en gevoeld door het lichaam. Echter, gedwongen om naar muziek te luisteren is niet aan te raden. Het luisteren naar muziek die wordt verkocht voor meditatie of ontspanning is gevonden om de reactie op stress bij mensen die niet willen luisteren verhogen.

Welke muziek is het beste?

Een van de beste plaatsen om te beginnen is met muziek die vertrouwd is. Dit kan een favoriete liedje of muziek uit de kindertijd gewoon zijn. Ook kunt u proberen om de muziek af te stemmen op de gewenste stemming. Langzame muziek kan heel rustgevend en kalmerend, terwijl snelle muziek is beter te cultiveren focus en energie. Zeer repetitieve muziek zoals Native American drummen of Indonesische gamelan kan nuttig zijn bij het verminderen van pijn perceptie, omdat het oorspronkelijk is ontworpen om trance toestanden induceren.

Organisaties

De eerste muziektherapie organisatie in de VS was de Nationale Vereniging voor Muziektherapie. Gevormd in 1950, werd opgericht met het doel het helpen van veteranen, verstandelijk gehandicapten en slechtzienden. In de late jaren 1990, deze groep en andere samengevoegd tot de American Music Therapy Association.

Carrière

Muziektherapie is een opkomende carrière. Meer universiteiten beginnen aan te bieden als een ruimte van grote studie en er zijn momenteel meer banen in het gebied dan er ooit zijn geweest. Muziek therapeuten werken in ziekenhuizen, halverwege huizen, drugs-en alcohol rehab faciliteiten, penitentiaire inrichtingen, senior centra, verpleeghuizen en in particulier bezit praktijken.