Muscle peesletsels

Spierpees letsel schade aan de vezels die spier hechten aan bot. Deze pezen zijn meestal beschadigd bij de gewrichten tijdens lichamelijke inspanning en kan pijnlijk en het uitschakelen van de benadeelde persoon te zijn. Zodra de schade zich heeft voorgedaan, kan de lijder alleen vertrouwen op zijn lichaam om zichzelf te genezen, hoewel hun zijn manieren die de pijn veroorzaakt door spieren peesblessures kunnen worden verlicht.

Soorten

De twee soorten pees letsels tendinitis en tendinosis. Tendinitis inflammatie veroorzaakt door een directe scheur in de pees, die pijn veroorzaakt wanneer de pees wordt gebruikt. Pathologische wordt veroorzaakt door kleine scheuren op het lichaam als gevolg van overmatig de spier. Een ander woord voor pees spierblessure is tendinopathie.

Symptomen

Peesletsels komen soms uit het niets, terwijl de andere keer zij geleidelijk op te bouwen, waardoor steeds meer pijn. In het gebied waar de pees blessure optreedt, moet er stijfheid, pijn en zwakte. Elke poging om het gewricht te bewegen zal een toename van de pijn veroorzaken, als het lichaam vertelt het individu om de pees te genezen. Pijn en stijfheid significant slecht in de ochtend wanneer het individu opstaat. Er kunnen zelfs zwelling, roodheid of knapperige geluid wanneer de spier wordt bewogen.

Rest

Meestal een pees heeft tijd om te genezen. Elke hoeveelheid beweging kan leiden tot spanning op de pees, die niet alleen leiden tot meer pijn maar ook scheuren openen genezen onderdelen. Meestal kan de spier worden gehouden welke positie leidt tot min mogelijk pijn, hoewel een spalk kan nodig zijn als de pees letsel in de elleboog. Als de pijn niet te groot, echter pati├źnten aanbevolen om voorzichtig rekken en bewegen de pees om stijfheid te verlichten. Als de pijn wordt verlicht, kan de pati├źnt geleidelijk aan terug te keren naar de normale activiteiten. Toch moet elke activiteit zo snel mogelijk worden stopgezet als de pijn terugkeert. Atleten moeten oefeningen afwisselen elke dag tot alle stijfheid en pijn verdwijnt. Als je je blessure ontvangen op het werk, vraag je baas als je je werk kan doen op een andere manier.

Pain Relief

Koude helpt verlicht peesletsels. Koude vodden, lompen gehuld in ijs of ijs packs toegepast op de benadeelde regio periodiek kan helpen verlichten van de pijn en het genezingsproces versnellen. Ibuprofen is een grote verlichter voor dit type pijn.

Het voorkomen

Muscle peesletsels kan worden voorkomen door het rekken grondig alvorens uit te oefenen. Ook kan het cholesterolverlagende medicijn klasse van statines pees letsel veroorzaken. Een studie gepubliceerd in 'Arthritis and Rheumatism' suggereert dat statines verhogen peesletsels. Voorkomen is beter om de behandeling, omdat peesletsels nemen tijd weg van het fitness programma en littekenweefsel links van de gescheurde pees geleidelijk te verminderen het bereik van de beweging.