Multiple Sclerose Alternatieve-Therapy Onderzoek

Multiple Sclerose Alternatieve-Therapy Onderzoek

Multiple sclerose kan zeer pijnlijk. Helaas is er geen remedie op dit moment. Er zijn echter medicijnen te helpen verlichten van pijn geassocieerd met MS-symptomen. Sommige mensen kunnen het gevoel hebben dat zij de voorkeur geven om te proberen complementaire therapieën in plaats van het toevoegen van nog meer pijn medicatie aan de mix. Sommige van deze alternatieve behandelingen worden goedgekeurd en gebruikt door artsen. Andere alternatieve behandelingen zijn niet goedgekeurd en kan zelfs leiden tot meer leed voor de patiënt.

Documentatie

Alternatieve therapie kan een scala aan behandelingen van verandering van het dieet uit te oefenen om levensstijl te veranderen. Alternatieve behandelingen hebben vaak niet genoeg onderzoek of documentatie om hun effectiviteit te bewijzen. Ze zijn niet onderzocht omdat ze niet over de steun aan onderzoek kosten te rechtvaardigen. Om die reden wordt een alternatieve therapie behandeling goedkeuring meestal gebaseerd op anekdotisch bewijs. Het is absoluut noodzakelijk dat u de risico's en voordelen van deze behandelingen af ​​te wegen voordat ze daadwerkelijk te gebruiken.

Teunisbloemolie

Sommige patiënten hebben gemeld dat linolzuur (teunisbloemolie) effectief bij de behandeling van sommige van hun symptomen van MS is geweest. Linolzuur is een van de omega-6 vetzuren en in zonnebloempitten en saffloerolie. Lagere concentraties van linolzuur zijn in andere plantaardige oliën. Onderzoek naar de vraag of lineolic zuur specifiek van invloed op de duur of de ernst van de aanvallen bij MS-patiënten is niet bewezen beide manier. Er wordt gedacht dat het een langere studie kan om te laten zien dat lineolic zuur effect op myeline. Voor nu, is meer onderzoek nodig.

Acupunctuur

De National Multiple Sclerosis Society adviseert voorzichtig zijnd bij de keuze om acupunctuur behandeling te doen voor MS-symptomen. Er is geen wetenschappelijk bewijs om te ondersteunen dat acupunctuur helpt bij de controle over de blaas, spierkrampen of pijn geweest. Bewijs van werkzaamheid is voornamelijk anekdotisch. Sommige MS-patiënten hebben gemeld dat acupunctuur geholpen heeft pijn en een aantal symptomen en andere patiënten te verlichten hebben gemeld dat acupunctuur terugval heeft veroorzaakt.

Massage

Stress en depressie kunnen symptomen die gepaard gaan met MS verergeren. Sommige echt genieten van een massage om stress en depressie te verlichten. Als uw behandelingen sommige osteoporose hebben veroorzaakt, kunt u kiezen voor een massage te hebben. Anders onderzoek leidt slechts tot het bewijs dat een lekkere massage kan je lichaam ontspannen en verheffen je humeur.

Vitamine D

In een gecontroleerd onderzoek lab, zijn muizen met vitamine D deficiëntie blijkt een multiple-sclerose-achtige aandoening. Er is bewijs dat er meer mensen met MS in delen van de wereld waar er minder zon geweest. Dat wil zeggen, tenzij de persoon eet vis rijk aan vitamine D. Dit bewijs heeft de gedachte dat vitamine D bescherming tegen MS kunnen voorzien, alsook verlichting geven voor mensen met symptomen van MS voorgesteld.

Waarschuwing

Overleg altijd met uw pijn-beheer arts en uw neuroloog voordat u een alternatieve behandeling. Hoewel je meestal een recept niet nodig hebben van een arts voor de meeste alternatieve therapieën, kunnen sommige geneesmiddelen in strijd zijn met een alternatieve behandeling en veroorzaken meer kwaad dan goed.