Multiple Myeloma Symptomen & Behandeling

Multipel myeloom is een kanker waarbij de witte bloedcellen in het beenmerg. De cellen worden genoemd plasmacellen. In multiple myeloma, ze verhogen tot abnormale niveaus die de rode bloedcellen aantasten, de nieren, botten en immuunsysteem. De oorzaak van multiple myeloom onbekend.

Symptomen

Symptomen van multiple myeloma variëren, maar kunnen bestaan ​​uit pijn in de botten, verlies van eetlust, mentale verwardheid, infecties zoals longontsteking, gewichtsverlies en been gevoelloosheid.

Standard Treatment

De standaard behandeling van multiple myeloma omvat chemotherapie, bestraling, orale corticosteroïden en stamceltransplantatie.

Het behandelen van complicaties

Rugpijn, infecties en nierproblemen zijn enkele van de complicaties geassocieerd met multiple myeloom. Ze te behandelen bevat antibiotica, pijnstillers, dialyse en het dragen van een korset.

Andere Behandeling

Het behandelen van een recidief van multipel myeloom of een zaak waarin de ziekte behandeling omvat het herhalen van de eerste behandelingen, in een poging de eerste behandelingen in verschillende combinaties en deel te nemen aan klinische proeven van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker heeft verzet.

Alternatieve Behandeling

Alternatieve behandeling opties omvatten massage therapie, acupunctuur, aromatherapie en ontspanningstechnieken zoals meditatie. Deze alternatieven kunnen helpen verlichten stress en misselijkheid.