Multiple Myeloma Levensverwachting

Multipel myeloom is een veel voorkomende vorm van kanker die begint in de witte bloedcellen bekend als plasmacellen. Het doel van plasmacellen is antilichamen die het immuunsysteem tegen bacteriën en schadelijke producten beschermen. Genezen van gelokaliseerde multipel myeloom is mogelijk, vooral bij jongere mensen. Maar als multiple myeloma heeft verspreid naar andere delen van het lichaam, de levensverwachting van de patiënt is in het algemeen drie tot vijf jaar.

Symptomen

Voorkomende symptomen van multiple myeloma omvatten gebroken botten, typisch van de wervelkolom, botpijn in de ribben en rug, zwakte, vermoeidheid, overmatige dorst, koorts en infecties die vaak voorkomen, misselijkheid, frequent urineren, obstipatie en gewichtsverlies. Uw arts kan bepalen of deze symptomen het gevolg zijn van multiple myeloma of een andere oorzaak. Als u deze symptomen heeft, moet u met uw arts te spreken zo snel mogelijk voor de vroege opsporing en behandeling.

Risicofactoren

"Niemand weet de exacte oorzaken van multipel myeloom," zegt de National Cancer Institute. Wel is bekend dat er bepaalde risicofactoren die de kans op het ontwikkelen van multiple myeloma verhogen. Deze risico's omvatten leeftijd (ouder dan 65 jaar en zeldzaam in die onder de 35 jaar), ras (hoogste in de Afro-Amerikanen en het laagst in Aziaten), zijnde een man, familiegeschiedenis en een geschiedenis van MGUS (monoklonale gammothapy van onbepaalde significantie), dat is " een goedaardige aandoening waarbij abnormale plasmacellen maken M-eiwitten. "

Behandeling

Multipel myeloom en de symptomen verbonden kan worden behandeld met medicijnen chemotherapie, doelgerichte therapie en steroïden. "Chemotherapie doodt snelgroeiende myeloma cellen, maar de drug kan ook schadelijk zijn normale cellen die snel delen" van de National Cancer Institute staten. Gerichte therapie wordt gebruikt myeloma celgroei blokkeert. Steroïden kunnen helpen bij de dood van myelomacellen.

Bijwerkingen

Multipel myeloom en behandelingen gebruikt tegen produceren vaak bijwerkingen die kunnen leiden tot andere ziekten. Deze omvatten infecties, bloedarmoede, nierproblemen, botten dunner, pijn en amyloïdose (abnormale eiwitten opbouwen in de weefsels van het lichaam). Het is aan u om te beslissen of je wilt leven met myeloom onbehandeld om deze bijwerkingen te voorkomen, of indien de voordelen van de behandeling opwegen tegen hen.

Advies

Handhaven van een gezonde en evenwichtige voeding om je energie en gewicht te blijven. Hierdoor kan het verminderen van de symptomen van multiple myeloma. Als u actief te blijven en energiek, het kan bijdragen tot het verminderen overmatige vermoeidheid en pijn in de botten. Rechts eten versterkt je botten, waardoor ze kunnen voorkomen dat het breken. Heeft uw arts u aanraden een voedings-adviseur, die u kan helpen bepalen wat je nodig hebt om toe te voegen aan uw dieet, zodat je het eten van recht en het krijgen van alle van de supplementen die u nodig hebt.