MRSA Longontsteking isolatietechnieken

MRSA Longontsteking isolatietechnieken

MRSA of methicilline-resistente Staphylococcus aureus is een bacterie die zeer resistent is tegen antibiotica. MRSA kan leiden tot ernstige infecties van de huid en weke delen, en het kan ook manifesteren in een ernstige vorm van longontsteking. MRSA kan fataal zijn, zodat een patiënt de diagnose moet worden geïsoleerd van andere patiënten en behandeld met de nodige voorzichtigheid.

Technieken voor MRSA Longontsteking Isolatie

De geïnfecteerde patiënt moet een eigen kamer, of roomed met een andere patiënt gediagnosticeerd met MRSA als een prive-kamer is niet beschikbaar. Als de patiënt heeft een productieve hoest, moet het ziekenhuis kamer deur gesloten blijven, en moeten maatregelen buiten het ziekenhuis kamer worden geplaatst.

Alle apparatuur die wordt gebruikt op een geïnfecteerde patiënt moet in de kamer blijven en worden ontsmet voordat zij vervoerd naar een andere kamer of gebruikt op een andere patiënt.

Ziekenhuispersoneel moet altijd handschoenen dragen bij het aanraken van infectie sites, zoals open zweren. Als de patiënt is het produceren van MRSA-positieve sputum van hoesten, moet het ziekenhuispersoneel jassen, handschoenen en gezichtsmaskers trekken bij het betreden van de kamer, en ze moeten worden verwijderd op de kamer verlaten.

Bezoekers limiet. Eventuele bezoekers die zijn toegestaan ​​om de patiënt te zien moet mondkapjes, handschoenen en jassen dragen.

Ziekenhuis personeel, bezoekers en alle andere personen die in de kamer van de geïnfecteerde patiënt komen of in contact met patiënt zelf hun handen met antibacteriële zeep moet wassen onmiddellijk voordat de kamer verlaten.

Verontreinigd afval dient altijd van te worden geplaatst in een rode zak, en die zak moet worden afgevoerd in overeenstemming met het ziekenhuis procedures.

Als de patiënt uit het ziekenhuis kamer moet worden vervoerd, gebruik speciale gezichtsmaskers en dressings om besmetting te voorkomen.

Blijven deze isolatiemaatregelen volgen tot twee negatieve sputum culturen worden verkregen van de patiënt. Voer de eerste drie dagen na kweek antimicrobiële therapie is voltooid, vervolgens de tweede kweek 24 uur na de eerste kweek.