MRSA darminfectie

MRSA, wat staat voor methicilline-resistente Staphylococcus aureus is een bacterie die veroorzaakt wat algemeen bekend als stafylokokbesmetting. MRSA werd voor het eerst gevonden in 1961, slechts 2 jaar nadat het antibioticum meticilline werd opgericht om andere bacteriƫle infecties te vechten.

Borden en symptomen van MRSA

Meeste MRSA infecties zijn huidinfecties die zeer zichtbaar voor het menselijk oog. Steenpuisten, abcessen, en stallen kunnen allemaal symptomen van MRSA. Carbuncles, evenals impetigo zijn ook tekenen van MRSA.

Hoe wordt MRSA overgedragen

Er zijn twee belangrijke manieren om MRSA-infecties overbrengen. Het eerste contact met een object dat MRSA op het oppervlak maken. De andere manier is in fysiek contact met reeds besmet iemand te komen.

Hoe wordt MRSA voorkomen

De makkelijkste manier om MRSA-infectie te voorkomen is om de goede hygiƫnepraktijken, zoals het wassen van uw handen vaak en dagelijks baden gebruiken. Voor het eventuele sneden of krassen ook werkt om MRSA te voorkomen.

Hoe wordt MRSA gediagnosticeerd

De eerste stap in de diagnose MRSA is een bloed- monster of weefselmonster van een blister of een andere huidbeschadiging nemen. Als S. aureus in de monsters gemeten, wordt het monster vervolgens blootgesteld aan verschillende antibiotica, waaronder methicilline. Als het monster verschijnt meticilline is vastbesloten om MRSA te zijn.

Hoe wordt MRSA behandeld

Terwijl MRSA is resistent tegen methicilline, zijn antibiotica die deze specifieke bacterie doodt. Vancomycine of linezolid samen met of in combinatie met andere antibiotica zal de MRSA-infectie te verslaan.