MRI-scan van de Sinus Disease

MRI-scan van de Sinus Disease

MRI of magnetic resonance imaging, is een radiologisch onderzoek dat sterke magneten en radiogolven. MRI-scans worden uitgevoerd door radiologisch laboranten en de gedetailleerde scans geproduceerd worden geïnterpreteerd door radiologen. Het ontvangen van een MRI-scan is pijnloos.

De Test

Voor een MRI van de sinussen, ligt de patiënt op een tafel op de rug en de tafel schuift in de MRI machine. De patiënt wordt gevraagd om heel stil te blijven.

Interpretatie

Een radiologie technicus voert MRI's, en de films uit de studie worden gelezen door de radioloog.

Waarde

CT (computertomografie) zijn meestal meer waard dan MRI voor de diagnose van de meeste sinus ziekten. Indien een arts zoekt bepaalde aandoeningen of ziekten, MRI de beste diagnostische keuze.

Symptomen

Een MRI van de sinussen kan door een arts worden aangevraagd als de patiënt abnormale nasale drainage, herhaaldelijke bloedneuzen, verlies van reuk of letsel aan de sinus gebied. Als een eerdere röntgenfoto of CT toonde afwijkende bevindingen, of als de patiënt chronische nasale luchtwegen verstopping en pijn, een MRI kan worden bevolen voor verdere studie.

Toepassingen

MRI's van de sinus zijn nuttig bij de diagnose of het uitsluiten van schimmelinfecties van de sinussen en de betrokkenheid van de zachte weefsels. Bijholteontsteking, kwaadaardige tumoren en complicaties in de schedel zijn nog andere redenen een arts kan een MRI van de sinussen te bestellen.