Motion för kroniska ryggsmärtor

Kronisk ryggsmärta kan stoppa ditt liv i dess spår. När ryggen gör ont, bara få upp att diska kan vara för smärtsamt, och det känns som om ingenting kan förbättra smärtan. Om du lider av kronisk ryggvärk, rådgöra med din läkare för att korrekt diagnostisera ditt tillstånd och utveckla ett träningsprogram för att minska frekvensen och intensiteten av din smärta.

Aerob träning

Det är viktigt att inte utveckla en stillasittande livsstil om du lider av kroniska ryggsmärtor. Medan resten är viktigt att lindra stress och påfrestningar på ryggen och ryggraden, är det viktigt att upprätthålla blodflödet och cirkulationen i hela kroppen. Du måste hålla din vikt på en perfekt nivå. Om du är överviktig är det viktigt att förlora övervikt för att minska belastningen på ryggen. För dem som inte är överviktig, riskerar du att lägga till extra pounds genom att inte fortsätter vara aktiv.

Ryggont fungerar mot alla motivation att träna. Men om du kan hitta en aktivitet som du tycker det är inte viktbärande, kommer du förbättra din kondition och underhålla allmänna hälsa. Simning och spinning (inomhus aerob stationär cykling) placera inte mycket stress på ryggen.

Sträck och stärka

Med varje nytt träningsprogram, är det viktigt att börja långsamt. Gör övningar med måttlig stretching och lätta vikter och gradvis öka som du bygger upp styrka och uthållighet. Yoga kan öka både styrka och uthållighet samtidigt utveckla flexibilitet. Poserar som cobra, där du ligger på mage och höja dig upp på armarna medan benen på golvet, kan göras på ett yogapass eller som en enkel sträcka som helst. Att föra knäna mot bröstet är en annan sträcka som kan hjälpa till att frigöra spänningar i ryggmusklerna och minska smärta.

Gör buken arbete på en övning boll för att minska stress på ryggen samtidigt isolera din kärna muskler för en perfekt träning. Gör crunches, lyfter ben och vinklade styrelsen poserar med utövandet bollen. För att göra ett ben upp med en övning boll, balans mot bollen inte riktigt på det med skinkorna och lyft ett ben från golvet på en gång. En vinklad bräda pose har tårna på marken, underarmarna på bollen och du hålla kroppen så rak som en styrelse och hålla den i 30 sekunder.

Övningar för att undvika

Håll dig borta från aktiviteter som innebär en hel del hoppande och vridning av ryggen. Basket, tennis och aerobics är mycket hårt på kroppen och orsaka ytterligare ryggradskompression. Böj inte över att röra tårna eller ens knyta skorna. Detta kan leda till en akut smärta skjuter genom nedre delen av ryggen. Gör aldrig styrketräning med en vikt som är för tung och får dig att gunga ur balans. Undvik sit-ups om de orsakar ryggsmärtor och aldrig göra benlyft eller sit-ups med båda benen utsträckta på golvet.