Morning Heel Pain

De meest voorkomende oorzaak van hielpijn is fasciitis plantaris, volgens de American Academy of Family Physicians. Een veelbetekenende symptomen van fasciitis plantaris is een stekende pijn in de hiel bij de eerste stappen in de ochtend, pijn die verlicht als het lopen blijft.

Oorzaak

De fascia plantaris is een band van weefsel dat de tenen verbindt met het hielbeen. Wanneer de fascia plantaris ontstoken raakt, de hiel doet pijn als je staan ​​of lopen. Terwijl je slaapt 's nachts, de fascia plantaris contracten; wanneer u in de ochtend opstaan, de plotselinge druk op de fascia plantaris veroorzaakt pijn. Om dezelfde reden kan je intense pijn na lang zitten.

Overwegingen

Volgens de Mayo Clinic, kan plantaire fasciitis gevolg is van verschillende factoren. High-impact uit te oefenen of activiteiten die een hoop stress op uw hiel kan de fascia plantaris irriteren. Het hebben van een hoge boog, platvoeten, obesitas, het dragen van schoenen met onvoldoende steun en staan ​​de hele dag op een harde ondergrond kunnen allemaal bijdragen aan het ontwikkelen van deze aandoening. Mensen van middelbare leeftijd zijn het meest waarschijnlijk worden beïnvloed door fasciitis plantaris.

Oplossing

Voordat je uit bed in de ochtend, is het verstandig om te rekken. Flex je voet een dozijn keer en gebruik je grote teen naar "schrijven" uw voornaam en achternaam in de lucht. Houd een soep blik op je nachtkastje, en zitten op de rand van het bed en rol de aangedane voet heen en weer over het blik gedurende vijf minuten. Onmiddellijk na het opstaan ​​uit bed, zet op ondersteunende schoenen.

Preventie

De beste manier om fasciitis plantaris te voorkomen is om adequaat te rekken voor de training, en geen plotselinge, dramatische toename van de intensiteit van je workout programma niet maken. Zorg ervoor dat uw schoenen hebben voldoende ondersteuning van de voetboog en de hiel; hoeft de warmere maanden niet besteden uitsluitend flip flops. Laat je niet verleiden om de steun op te offeren voor stijl. Handhaven van een redelijk gewicht, en als je zwanger bent moet u uw voeten regelmatig te rekken.

Waarschuwing

Indien niet onmiddellijk behandeld na het eerste teken van ongemak kan plantaire fasciitis maanden genezen. Het vergt geduld en consistentie tijdens de behandeling. Ijs, rust en ontstekingsremmende medicatie kan worden aanbevolen als vroege behandeling opties. In het geval dat uw voet niet reageert, orthesen, kan cortisone shots en nacht spalken worden gesuggereerd door uw podotherapeut. Chirurgie wordt alleen overwogen in de meest hardnekkige gevallen van fasciitis plantaris. Re-blessure komt vaak voor, dus zodra je voet is genezen blijven trajecten regelmatig te doen en draag ondersteunende schoenen.