Morning Glory Seed Effecten

Zaden van bepaalde rassen van de morning glory planten bevatten een stof genaamd lyserginezuur amide (LSA), dat is een familielid van lyserginezuurdiethylamide (LSD). De zaden en planten zijn niet illegaal en kunnen worden gekocht bij kwekerijen en tuincentra wereldwijd, maar velen worden chemisch behandeld om de inname te ontmoedigen. Extraheren van de LSA uit de zaden, om zuivere vorm te bereiken, is illegaal in de Verenigde Staten.

Geschiedenis

Mexicaanse en Midden-Amerikaanse culturen, vooral sjamanen hebben LSA eeuwenlang gebruikt, voornamelijk voor medicinale doeleinden en het bereiken van de communicatie met de geestenwereld. De Azteken noemden het Tlitliltzin. In 1900, werd Tlitliltzin botanisch geïdentificeerd als morning glory.

Gebruik

Morning glory zaadsoorten met het hoogste LSA-gehalte zijn karmozijn wandelaars, vliegende schotels, hemels blauw en hemelpoort. U moet zeker de zaden zijn vrij van synthetische chemicaliën zijn; zo niet, ze zijn niet dodelijk, maar je ziek. De zaden worden gemalen in een koffiemolen of met een vijzel en stamper, vervolgens gemengd met water of gevuld in gelatine capsules en geconsumeerd.

Effecten

Omdat LSA is chemisch en structureel zoals LSD, de effecten zijn vergelijkbaar. Maar het moet worden opgemerkt dat LSA is natuurlijk voorkomende en LSD is aangelegd. Veel gebruikers melden dat de psychedelische ervaring minder intens is en gaat niet zo lang duren; gemeenschappelijke ervaringen te betrekken ademhaling muren, toegenomen bewustzijn van patronen en moeite met sociale situaties. Misselijkheid komt vaak voor. De volgende dag nemen dat de misselijkheid, duizeligheid en vertigo.

Contra

Zoals elke psychedelische stof, zijn er risico's verbonden aan het innemen van morning glory. Deze zijn vooral hoog als u MAO-remmers, een veelgebruikt ingrediënt in veel geneesmiddelen op recept, in het bijzonder anti-depressiva. LSA veroorzaakt samentrekkingen van de baarmoeder dat de kans op een miskraam te verhogen, dus vermijden als je zwanger bent. Als je een familiegeschiedenis van schizofrenie, of een psychische aandoening, voorkomen Morning glory - ze kunnen symptomen die u voorbestemd zijn om te ervaren verhaasten.

Wettigheid

Zuivere vorm LSA wordt beschouwd als een Schedule III verdovend in de Verenigde Staten, en het bezit is strafbaar. Morning glory planten worden beschouwd als invasieve soorten in sommige staten, zoals Arizona, in welk geval het bezit van de plant is illegaal. Andere staten hebben wetten tegen de teelt van planten die kunnen worden gebruikt voor hallucinogene doeleinden uitgevaardigd; voorbeelden zijn Louisiana en Tennessee. Internationaal, hebben veel landen niet beheersen morning glory maar doe controle LSA. Uitzonderingen zijn Italië, waar de zaden zelf beschouwd als een verdovend middel, en Zuid-Afrika, waar de morning glory planten invasief worden beschouwd.