Mollen en Skin Disease

Mollen en Skin Disease

Huidziekte is gedefinieerd als een ziekte die de huid of zijn aangeboren of verworven beïnvloedt. Terwijl mollen moeten nauwgezet worden gevolgd voor elke wijziging, niet alle moedervlekken zijn vertegenwoordiger van een huidziekte.

Soorten Mollen

Moedervlekken bestaan ​​uit melanocyten die melanine (pigment dat de huid zijn kleur geeft) componeert. Wanneer de huid wordt blootstelling aan de zon, melanocyten samenwerken om meer melanine produceren. Mol optreden wanneer melanocyten cluster samen.

Soorten Mollen

De American Academy of Dermatology (AAD) stelt dat aangeboren (geboorte) moedervlekken komen voor bij ongeveer 1 op de 100 mensen; atypische moedervlekken hebben een grotere kans om kanker; verworven moedervlekken (algemeen onschadelijk) verschijnen na de geboorte.

Mollen & Skin Disease

Mollen kunnen verschillende vormen van kanker, zoals melanoom, basaalcelcarcinoom of plaveiselcelcarcinoom vertegenwoordigen. Melanoom is de meest ernstige, maar basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom, meestal niet levensbedreigend, vertegenwoordigen de meest voorkomende.

Redenen Mollen Verschijnen

De meeste moedervlekken verschijnen als gevolg van de zon, maar mollen verschijnen ook tijdens hormonale onevenwichtigheden. Zwangerschap, hormonale anticonceptie controles en de puberteit uit te lokken vaak nieuwe mol groei.

Preventie / Oplossing

De AAI beveelt zelf-examens met behulp van de ABCDE (Asymmetrie, Border, Color, Diameter, Evolving) systeem. Jaarlijkse full body examens met een erkende dermatoloog is ook een aanrader.

Expert Insight

De Mayo Clinic beschouwt de meeste moedervlekken volledig onschadelijk; Hoewel niet alle melanomen ontwikkelen van bestaande mol, veel beginnen in of nabij een bestaand mol.